DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

“BATMAN’IN ÖNCELİKLİ SORUNUDUR”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman’da son dönemde artan intihar vakalarına dikkat çekerek önemli bir açıklamada bulundu.

“BATMAN’IN ÖNCELİKLİ SORUNUDUR”
Advert
24.06.2024 15:15
114
A+
A-

Başkan Ekmen, bu vakaların toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayarak, bu trajik olayların altında yatan nedenleri anlamak ve önlem almak gerektiğini belirtti. Ayrıca, toplumun bu tür sorunlarla daha duyarlı ve etkin bir şekilde başa çıkabilmesi için sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

BU SORUN MASAYA YATIRILMALIDIR

Ailelere, eğitimcilere ve gençlere seslenen Hüseyin Ekmen, son zamanlarda pırıl pırıl gençlerin intihar etmesinin büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu ifade etti. Batman’ın öncelikli sorununun bu olduğunu belirten Ekmen, gençlerin yaşadığı hayal kırıklıkları, sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunlarla mücadele ederken canlarına kıyma noktasına geldiklerine dikkat çekti. Toplumun bu sorunlara daha duyarlı olması ve gençlerin yaşadığı zorlukları anlaması gerektiğini vurgulayan Ekmen, bu tür trajik olayların önlenmesi için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Hüseyin Ekmen, Batman’da bütün kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve medya organlarının bir araya gelerek gençlerin intihar sorununu masaya yatırması ve çözüm bulması gerektiğini vurguladı. Hayatlarının baharında olan gençlerin hayal kırıklığına kapılmamaları için çağrıda bulunan Ekmen, gençlerin ailelerine, annelerine, bacılarına ve kardeşlerine karşı anlayışlı olmalarını ve kendilerine yapılmamasını istedikleri davranışları başkalarına da yapmamalarını önemle vurguladı. Toplumun gençlerin psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunlarına daha duyarlı bir şekilde yaklaşması gerektiğini ve birlikte hareket ederek çözüm odaklı adımlar atmaları gerektiğini belirten Hüseyin Ekmen, Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünden ilham alarak, öğretmenleri toplumun baş tacı olarak nitelendirdi. Öğretmenlere yönelik şiddet ve saygısızlığın toplumu derinden üzen olaylar olduğunu belirterek, eğitim emekçilerinden öğrencilerini iyi gözlemlemelerini ve okul-aile işbirliğini güçlendirmelerini istedi. Ekmen, öğretmenlerin öğrencilerindeki değişimleri fark ederek intihar riskini azaltıcı önlemler almalarını ve ailelerle iletişimi sürdürmelerini vurguladı.

Çocukları intihardan uzak tutmak için özveri ve fedakarlıkta bulunmalarını talep ederek, toplumun gençlerin sağlığı ve güvenliği konusunda ortak sorumluluklarının altını çizdi. Hüseyin Ekmen, okul çevrelerinde ve içlerinde uyuşturucu gibi tehlikeli etkenlerin ortadan kaldırılması için seferberlik ruhuyla harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Ailelere de seslenen Ekmen, intihar olaylarında en çok etkilenenlerin anne ve babalar olduğunu belirterek, çocuklarla sağlıklı iletişim kurmalarını, onlara sevgi ve güven vermekle birlikte din ve geleneklere uygun bir şekilde yetiştirmelerini tavsiye etti. İyi ahlak ve terbiyeyle yetiştirilen çocukların boşluğa düşme ihtimalinin azaldığını vurgulayan Ekmen, kendini yalnız hisseden çocukların ruhsal bunalıma sürüklenme riskinin daha yüksek olduğunu ifade etti ve toplumun tüm kesimlerini bu soruna karşı görev ve sorumluluk almaya çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.