DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

“DEDAŞ Tazminatları Ödemeli ve Altyapıyı İyileştirmeli”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Diyarbakır ve Mardin’deki yangın faciası ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi.

“DEDAŞ Tazminatları Ödemeli ve Altyapıyı İyileştirmeli”
Advert
26.06.2024 12:39
14
A+
A-

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) yetkililerine sorumlu davranma çağrısında bulunan Ekmen, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istedi.

Ekmen, Kurban Bayramı’nın ikinci günü Diyarbakır-Çınar ve Mardin-Mazıdağ ilçelerinde çıkan yangında en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralının yoğun bakımda olduğunu belirtti. Yangında ayrıca birçok hayvan ve bitki örtüsü de zarar gördü. Yangının elektrik hatlarından kaynaklandığını belirten Ekmen, DEDAŞ’ın altyapı sorunlarına dikkat çekerek, bölgede daha önce de benzer yangınların yaşandığını hatırlattı.

Ekmen, çiftçilerin sulama için yüksek maliyetler ödediğine ve DEDAŞ’ın çiftçi alacaklarına el koyarak hukuka aykırı davrandığına dikkat çekti. Elektrik kesintilerinin bölge halkının yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Ekmen, Bakan Bayraktar’a çağrıda bulunarak, DEDAŞ yetkilileriyle bir araya gelinerek sorunlara çözüm bulunmasını istedi.

Sonuç olarak, Ekmen, yangının sorumlularının tazminat ödemesi gerektiğini ve DEDAŞ’ın altyapı eksikliklerini gidermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bölgedeki toplu cezalandırma ve yüksek fatura uygulamalarından vazgeçilmesini talep etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.