DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

“Köylüler kaderleriyle baş başa bırakıldı”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Diyarbakır’ın Çınar, Mardin’in Mazıdağı kırsalında çıkan büyük yangın felaketinde yangınlara müdahalede yetersiz kalındığını ifade ettiler.

“Köylüler kaderleriyle baş başa bırakıldı”
Advert
23.06.2024 19:28
5
A+
A-

Çıkan büyük yangında havadan müdahale edilmesi gerekirken gerekli müdahale yapılmadığını kaydeden Başkan Argunağa, “Köylülerimiz genel olarak kaderleriyle baş başa bırakılmıştır. Olası yangınlara karşı civardaki halkın önceden önlem almaması ve yangına müdahale konusunda bilinçlendirilmemesi üzerine de yangının yarattığı tahribat daha da büyük olmuştur. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, yıllardır anız yangınlarına karşı kamuoyunu bilinçlendirme ve kurumların gerekli tedbirleri alması için çalışmalar yürütüyoruz. Son büyük felaket dolayısıyla tahıl ambarı konumunda olan coğrafyamızda olası yeni yangınlar için ilgili kamu kurumlarının her an havadan ve karadan müdahale için her türlü etkin tedbirleri almaları için sorumluluk bilinciyle göreve davet ediyoruz. Olası tüm anız ve orman yangınlarına karşı kamuoyunu ve kurumları duyarlı olmaya, köylülerimizi kaderleriyle baş başa bırakmama konusunda gerekli tedbirleri almaya davet ederken, sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerimiz ve basınımızı sorunu gündemde tutmaya çağırıyoruz. Lütfen anız ve ormanlık alanlarımıza sahip çıkıp, geleceğimizi yakmayalım” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.