DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

TASARRUF TEDBİRLERİ GAZETE KAPATTIRIYOR

Artan maliyetler ve yüksek giderlerden dolayı zar zor ayakta durmaya çalışan yerel gazetelere bir darbe de tasarruf tedbirlerinden geldi.

TASARRUF TEDBİRLERİ GAZETE KAPATTIRIYOR
Advert
24.06.2024 14:12
20
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Kamu’da tasarruf tedbirleri kapsamında genelgeye takılan ve abonelikleri yapılamayan yerel gazeteler birer birer kapanıyor. Son bir kaç yıldır yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir çok sektördeki küçük ve orta ölçekli bir çok meslek grubu katlanan fiyatlar, vergi, doğalgaz, SGK primleri, kira ve girdilerden dolayı zor günler geçirirken bir çok meslek grubundaki esnaf ve imalatçılarda kepenk indirmek zorunda kalıyor. Son genelgeyle birlikte ilan gelirlerinde büyük düşüşlerin yaşandığı yerel gazetelerin aboneliklerinin de genelgeye takılması sonucu Türkiye’nin bir çok ilindeki yerel gazeteler kapanmayla karşı karşıya. Uzun zamandan bu yana katlanan fiyatlarla birlikte zor günler geçiren Türkiye’nin bir çok vilayetindeki yerel gazeteleri renkliden siyah – beyaza geçerken, kimi gazeteler sayfa sayısını azaltırken bazı gazeteler günlükten haftalığa, bazıları da yayın hayatına son vermek zorunda kalıyor. 20 yıldan bu yana Batman’ın Sason ilçesinde yayın yapan ilçenin tek gazetesi ilan ve aboneliklerde yaşanan sıkıntılardan dolayı kapanmayla yüz yüze kalmışken Türkiye’deki bütün Sasonlulara çağrıda bulundu.

”YA DAYANIŞMA, YA KAPANIŞ”

Batman’ın Sason ilçesinde 2004 yılında yayın hayatına başlayan Sason Gazetesi yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle gazetenin yayınını durdurmak zorunda kaldığını duyurdu. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle konuşan Gazete İmtiyaz Sahibi Ferhat Malgir, ”20 yıldan bu yana Sason ve Sasonlunun haykırışı olduk. Yaptığımız haberlerle çalışanın, işsizin, köylünün savunucusu, yoksul halkımızın yaşadığı mağduriyeti, eğitim, sağlık, ulaşım, hakkına sahip olmak isteyenlerin kurumlarla arasında köprü olduk. Yıllardır bütün ekonomik zorluklara karşın kendi imkanlarımızla yayın hayatımızı devam ettirme mücadelesi veren gazetemiz, kamuda tasarruf genelgesi nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Sason’un Sesi gazetemizin sesinin kısılmaması için tüm hemşehrilerimizden destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

”YEREL GAZETELERİ SUSTURMAYIN”

Uzun zamandan beri katlanan kağıt, kalıp, kimyasal ürünler ve yüksek maliyetlerden dolayı sıkıntılı bir süreçten geçen yerel basına bir darbe de tasarruf tedbirlerinden geldiğini ifade eden Batman Basın Konseyi Derneği Başkanı Nedim Arslan, yerel basının çoğunun kapanmayla yüz yüze olduğunu ifade etti. Yerel gazetelerin susmasıyla birlikte her konuda durumun vahim olacağını söyleyen Arslan, ”Uzun zamandan bu yana ciddi sıkıntılar yaşayan yerel basın tasarruf tedbirleri genelgesiyle daha da zorlu bir sürece geçmiştir. Türkiye’deki yerel gazetelerin çoğunluğu kapanmayla yüz yüze gelmiş durumda. Gün yok ki yerel bir gazete kapanmasın. Kendi imkanlarıyla yayın hayatını sürdürmeye çalışan yüzlerce gazete her gün adım adım kapanmaya doğru ilerliyor. Durumun böyle devam etmesi halinde gazetelerin kapanmaktan başka çaresi kalmayacaktır. Yetkililerin, yerelin gözü, kulağı, dili olan yerel basına sahip çıkması gerekir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.