DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

7 AYDA 5 KİŞİ BOĞULDU

Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında, DSİ 103. Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 22 kurum ve kuruluşun katılımıyla “Batman Boğulma Koordinasyon” grubu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

7 AYDA 5 KİŞİ BOĞULDU
Advert
19.07.2024 10:46
10
A+
A-

Toplantıda, ilimizde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Koordinasyon grubunun, boğulma vakalarının önlenmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak projeler üzerinde çalıştığı belirtildi. Kurumlar arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ve etkin müdahale yöntemlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği toplantının verimli geçtiği ve devam edeceği belirtildi.

173 BİN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRİLDİ
Batman Valiliği ve DSİ 103 Şube Müdürlüğü koordinasyonda kurulan komisyonca yaz sezonunun başladığı dönem içerisinde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
Tüm uyarı ve bilgilendirmelere rağmen bu yılın ilk 7 ayında  5 vatandaşın  boğularak vefat ettiğinin belirtildiği toplantıda; DSİ personeli tarafından 757 okulumuzda 173 bin öğrenciye  boğulmalar ile ilgili 10 dakikalık farkındalık eğitimi verildi. DSİ Kanalı güzergahında yer alan 125 okulda da 5 bin öğrenciye video gösterimi yapıldı. 92 köy muhtarlığı ve kanal güzergahındaki tüm okullara, camilere, taziye evlerine, sağlık ocaklarına, Kur’an kurslarına afişler asıldı, çocuklara broşür dağıtıldı.  Milli Eğitim Müdürlüğü’nce; öğretmenler tarafından veli ziyaretlerinde boğulma olayları ile ilgili 25.000 veliye yüz yüze, 55.000 veliye de whatsapp gruplarında bilgilendirmeler yapılırken, 2024 yılının ilk 7 ayında 9 bin öğretmene bu konuda bilgilendirme yapıldığı, İl genelinde yıl boyunca eş zamanlı olarak ayda en az 1 defa tüm camilerde boğulma vakaları ile alakalı bilgilendirme sohbetleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda; 2024 yılının ilk 7 ayında toplam 693 camide 3568 sohbet gerçekleştirildi.  Yaz Kur’an Kurslarında en az haftada bir kez olmak üzere bu konuda gençlere eğitimler verilmesine devam edilmektedir.

8 PORTATİF HAVUZ KURULDU

Bu kapsamda; 2024 Yaz Kur’an kurslarında yaklaşık 22 bin gence eğitimler verildiği, Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından; Sıcakların arttığı bu günlerde çocukların akarsu, kanal ve baraj göllerine girmemesi için il merkezi ve ilçelerde toplam 8 Portatif Havuz kurulmuş. Batman genelinde an itibari ile toplam 13 havuzun hizmet verildiği, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında hizmet veren havuzlardan, 2024 yılının ilk 7 ayında ise 9.400 öğrenci faydalandı.

2024 yılında 20 bin gence yüzme eğitimi verilmesi hedeflendiği, boğulma vakaları ile ilgili toplumun her katmanında farkındalık yaratmak ve boğulmaların önüne geçilmesi amacıyla ildeki 300 Sivil Toplum Kuruluşu yöneticisine bilgilendirme yapıldığı ve 20 bin broşür dağıtıldığı belirtildi.
Toplantıya; Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş’ın yanı sıra DSİ 103 Şube Müdürü Eşref İnal, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve kurul üyesi kamu kurumu yetkilileri katıldı.

Advert
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.