DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

“BATMAN HALKI BU AİLEYE SAHİP ÇIKMALI”

Batman’da Aydınlık Evler Mahallesi 1210 sokak No; 51/2 adresinde derme çatma bir evde otururken, Belediye tarafından yeni ev yapma sözü ile evi yıkılan vatandaşın mağduriyeti hala giderilmedi.

“BATMAN HALKI BU AİLEYE SAHİP ÇIKMALI”
Advert
16.07.2024 09:41
186
A+
A-

Önceki HDP Belediye Başkanı Mehmet Demir’in kendilerine verdiği sözü tutmadığını ve bunun kayyum ve şimdiki yönetim ile devam ettiğini belirten mağdur baba Mehmet Şah Başaran, evinin yapılmasını ve verilen sözlerin tutulmasını istedi.

“7 YILDIR SOKAKLARDAYIZ”

7 yıldan bu yana derme çatma kiralık evlerde ve sokaklarda yaşadıklarını belirten Mehmet Şah Başaran; “7 yıl önce babamdan kalan yıkık bir evde ailem ile birlikte yaşamaktaydı. Kira derdimiz yoktu. Dönemin Batman Valisi ve Batman Belediye  Başkanı ayrı günlerde evimizi  ziyaret edip bu evden çıkmamız gerektiğini  ve aileme yeni bir ev yapacaklarını sözünü verdiler. Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir evin yapımını üstlendi. Batman Belediye Başkanlığı tarafından evimizin yapımına başlandı. Sonrasında Belediye’ye Kayyum atandı o da evin bir kısmını yaptı.” dedi.

“HİÇ BİR GELİRİMİZ YOK”

Batmanlı mağdur aile Mehmet Şah Başaran sözlerini şöyle sürdürdü “Belli bir aşamadan sonra evin yapımı yarıda bırakıldı. 7 yıldır kiradayız ve mağdur ediliyoruz. Batman Belediye Başkanlığı evimizi tekrardan yapacaklarını ve yapımını tamamlayacaklarını sözünü verdiler. Çok yoksul bir aileyiz. Aile bireylerimizden çalışanımız yok. Hiçbir gelire de sahip değiliz. Yiyecek ekmeğimiz aşımız bile yok. Ailem aç yoksul ve çaresiz. Şu anda beş kişilik ailem ile birlikte kiralık bir evde oturmaktayız.”

Advert

“EV SAHİBİ BİZİ İCRAYA VERDİ”

‘Kiramı ev sahibine her ay elden teslim etmekteyim. Ev sahibi fahiş kira artışı yapmak istedi. İtiraz edince mahkemeye verdi.” diyen Başaran; “Mahkemede 5 yıldır kiramı ödemediğimi beyan etti. Kiramı verdiğime dair mahkeme benden makbuz istedi. Kiramı elden ödediğimden dolayı makbuz yoktu. Ev sahibinin parası vardı avukat tutmuştu. Mahkemeyi ev sahibi kazandı. İcra yoluyla ve polis zoruyla evden çıkaracaklar. Ailem ile birlikte sokaklarda kalacağız. Sokaklarda kalmamız ölümümüze neden olacaktır.5 yıllık kira parası, mahkeme ve avukat masrafını benden alacaklar. 200 bin TL. Batman Belediye Başkanlığı tarafından yıktırılan evimizin yapımın tamamlanması için 7 yıldır uğraşıyoruz. 3 aydır Batman Belediye Başkanlığı önünde ailem ile birlikte sorunumuza çare bulmaları için oturuyoruz.” dedi.

“BELEDİYE BİZİ HOR GÖRÜYOR, GÜVENLİK BİZİ DÖVÜYOR”

‘Batman Belediye Başkanlığı tarafından bazen hor görüldük hakaret ve küfürlere maruz kaldık. Özel Güvenlik elemanları tarafından dövüldük, şiddete de uğradık.” Diyen mağdur vatandaş Mehmet Şah Başaran; “Aile bireylerimizin Batman Belediyesi kapısından içeri girmesi engellenmiş durumda. Belediye kapısına yaklaştığımızda Özel Güvenlik elemanları üzerimize çuvallanıyorlar. Belediyeye girişimize engel çıkarıyorlar. Bizim tek amacımız Batman Belediye Başkanlığı tarafından bizlere söz verdikleri gibi evimizin yapımına devam edilmesidir. Yeni bir kiralık eve çıkamıyoruz kiralar çok pahalı. Yaşamak için önümüzdeki dikenli engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Devletimizden, Valimiz Sayın Ekrem Canalp’tan, Batman Belediye Başkanımız Sayın Gülistan Sönükten, Sayın Batman halkımızdan ve duyarlı insanlarımızdan ricamdır. Allah rızası için yarıda bırakılan inşaat halindeki evimizin yapımını tamamlayın. Sokaklarda kalmak istemiyoruz. Allah rızası için yazdıklarımı okuyun yardım edin ve Lütfen sesimizi duyurmak için bir şekilde yardım edin.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.