DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

Blockchain teknolojisi enine boyuna tartışıldı

Blockchain Expo World’un açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Blockchain teknolojisinin Türkiye’de gelişimi, yetişmiş insan kaynağına bağlı olduğunu söyledi.

Blockchain teknolojisi enine boyuna tartışıldı
Advert
05.07.2024 15:36
14
A+
A-

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Blockchain Expo World Fuarı’nın açılış konuşmasını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir yaptı. Türkiye’de ilk defa düzenlenen etkinlikte dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileri bir araya geldi. Blockchain teknolojisi enine boyuna tartışıldı.

“DEVASA BİR TEKNOLOJİ BOYUTU”

Bilişim faaliyetlerine ilgi ve katkısı ile bilinen Rektör Demir, Blockchain Expo Fuarı’nda yaptığı açılış konuşmasında, “Blockchain teknolojisinin Türkiye’de gelişimi, yetişmiş insan kaynağına bağlıdır. Son derece yeni bir teknoloji alanı olan blockchain, esasında dünyanın yeni rotasını da bize göstermektedir. Sadece profesyoneller, iş insanları değil; bu konuya ilgi duyan amatörler tarafından bugün devasa bir teknoloji boyutuna eriştirilen bu teknoloji, yarın öğrencilerimize finanstan tutun da sağlık sektörüne kadar geniş bir yelpazede staj imkânı ile istihdam olanağı sağlayacaktır. Her bir öğrencimiz, burada ortaya konulan bilgiyi, tecrübeyi paylaşıp özümseyerek kendi çalışma alanlarında saygın iş insanları, saygın devlet insanları, saygın bireyler olabilecektir. Buna canı gönülden inanıyorum.” dedi. Demir, Blockchain Expo World’de ‘Inatba  Akademik Danışmanı’ olarak panel sunumu da gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Bilgem Başkanı Sadullah Uzun ise, yapılan Bilişim Festivali serisinin Türkiye için büyük bir kazanç olduğunu, bu etkinliğin büyümesi için desteklenmesi gerektiğini ifade ederek tüm sektör temsilcilerini katılım ve desteğe davet etti. Son olarak Rektör Demir, birçok kamu ve özel sektör temsilcisi ile ikili görüşmeler de gerçekleştirerek blockchain teknolojisi yatırımcı, uzman ve girişimcilerini Batman’a davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.