DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

CİĞERLO TOKİ’DE SORUNLAR BİTMİYOR

Batman İl Özel İdaresi, merkeze bağlı Akça ile Kösetarla köyleri arasındaki arazi yolunda su taşkınlarına karşı önemli bir çalışmayı tamamladı.

CİĞERLO TOKİ’DE SORUNLAR BİTMİYOR
Advert
26.07.2024 13:38
16
A+
A-

Ciğerlo tokide yaklaşık 13 aydır burada 658 dairelik toplu konutta okul için batmanda çalmadığımız kurum ve siyasi parti kapısı kalmadı ortalama tam dolulukta 1000 üzerinde öğrenci kapasiteli bu bölgede 1 okul inşa edilmemiş ve insanlar okul,sağlık ve ulaşım gibi nedenlerden dolayı bölgeyi terkedip gidiyor. Bilindiği gibi hergün yeni yapılar kazandırılan batmanda konut talebi karşılanamadığı halde bu bölgede hali hazırda 300 üzerinde boş daire var ve insanlar bu eksikliklerden dolayı kalmak istemiyor. Türkiye’nin en ücra köyünde bile okul yapan devlet batman merkez kuyubaşı köyü mahallesi Ciğerlo Toki’de devlet kurumu tarafından yapılmış bu bölgeye bir okul yapamamış ve herkesin hakkı olan eğitim ve sağlık gibi önemli hizmetlerini vatandaşına ulaştıramamıştır. Bölgede okula tahsis edilmiş arazi olduğu halde batman milli eğitim müdürlüğü , batman valiliği ve batman il sağlık müdürlüğü harekete geçip 658 hane için 1 okul projesi ve 1 sağlık birimi yapmamış… 6 yaşından başlayan küçücük çocuklar servislerle taşımalı eğitime , Aileleri ise ülkede enflasyonun tavan yaptığı bir süreçte servis ücreti ödemek için ekonomik sıkıntıya girmiş çaresizce bölgeyi terkedenlerin yanında çocuğunu okuldan alıp göndermeyenlerinde sayısı gün geçtikçe artmıştır. İnsanlar artık devlet kurumlarından ve batmanı sözde temsil eden tüm siyasilerden umudunu kesmiş boş bıraktıkları daireye ayrıca evde olmadıkları halde oturan herkes gibi aidat ödemek zorunda kalmıştır… Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan gerekirse deprem bölgelerine kurulan prefabrik eğitim binaları veya kalıcı şekilde acilen okul tesis edilmesi gerekmektedir. Yapılmadığı takdirde okuldan alınıp cahil bırakılan öğrencilerimizin ve servis külfeti ile çocuğunu okutup rızkına sebep olan tüm sorumlular bu bölgede yaşayan insanların hakkına girmektedir.

Emlak yönetim: Siteyi emlak yönetim tarafından atanmış insanlarla yönetiyorlar önceki sene 409 TL olan 2+1 aidatını bu sene 774 TL ye hiçbir bölge sakini ve yönetici onayı olmadan %90 oranında zam yapılmış ve 13 ay geçmesine rağmen asansörler devreye alınmamış yönetime ait çöp atma dışında ödenen aidatların karşılığı olarak hiçbir hizmet alınmamıştır. Cimer ve Emlak yönetim genel müdürlüğüne sayısız dilekçe ve şikayet gittiği halde hiçbir şekilde halkı dikkate almamış ve aidat üzerinden insanlar mağdur edilmeye mahkum edilmiştir. Bu zulüm karşısında bu kurumun insanlara karşı yaptığı zulmü engellemek için bağımsız denetçi ve barodan bu alandaki insanlar için ücretsiz avukat atanmasını talep ediyoruz. Batmanın en lüks otoparklı sitelerinde bile ödenmeyen bu aidatlar 29 blok 658 daireden tahsil edilmekte ve ödenmediği halde aylık %5 faiz uygulanıp ihtar çekilerek icra yoluyla bu aidatlar zorla alınmaktadır. Yönetimin peyzaj , ağaçlandırma , sulama ve çevre temizliği gibi sorumlulukları olmasına rağmen blok çevreleri kurak çölllere döndürülüp daire içlerine akrep , yılan ve sarıkız gibi zehirli hayvanlarla insanların çocukları tehlikelerle başbaşa bırakılmıştır.

Çölün ortasına yapılan bu konutlara gelen yol tehlikeli ve son derece problemlidir , otobüslerin ulaşımı sağlayamadığı bu yola acilen belediyenin el atması gerekmektedir. Satte 1 gelen otobüsler aktarmalı olduğundan kuyubaşı toki durağında halk bu kavurucu sıcakta 1 saat aktarma beklemektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.