DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

‘LGS TERCİH’ UYARISI

‘LGS TERCİH’ UYARISI
Advert
03.07.2024 13:39
13
A+
A-

Eğitimci Cuma Dişikırık, LGS sınav sonuçlarının açıklamasının ardından öğrenci ve velilere tavsiyede bulunarak Ücretsiz Tercih Danışmanlığı için C1 Kurs Merkezine davet etti.
Süreci tüm yönleriyle değerlendirip doğru liseyi seçmek, ihtiyaçları, hayalleri, gelecek planlarını oluşturmak hem öğrenciler ve hem de aileleri için çok önemli bir karar olduğun belirten Eğitimci Cuma Dişikırık “Kaygı da belki de en sıklıkla yaşanan duygu. Hem bu duyguyu yönetebilmek hem de karar sürecini daha etkili kılmak için bazı önerilerimiz;
“OLUMLU VE DİRENÇLİ KALIN”
LGS’de hayal kırıklığı yaratan sonuçlar bir yetersizlik gibi hissedilebilir, ancak kararlı ve gerçekçi bir tutum zorlukların üstesinden gelmenin anahtarıdır. Unutmayın, birçok başarılı birey benzer durumlarla karşılaştı. Bunları büyüme ve gelişme fırsatı olarak kullandı.
“İLGİ ALANLARINIZI BELİRLEYİN”
Doğru liseyi seçmenin ilk adımı, kişinin akademik açıdan güçlü yönlerini ve ilgi alanlarını bilmesidir. Bazı liseler öğrencilerini matematik – fen bilimleri ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında yükseköğrenime hazırlarken; diğerleri sanat veya mesleki eğitimde üstün olabilir. Kendinizin güçlü yönlerinin, mesleki değerlerinizin ve hayallerinizin ne olduğunu tekrar değerlendirmek, seçenekleri daraltmaya yardımcı olabilir.
“ULAŞIMA DİKKAT EDİN”
Konum, ulaşım ve okul büyüklüğü gibi hususlar da önemli. Çok uzakta olan veya yeterli ulaşım seçeneklerinden yoksun bir okul zorluklara yol açabilir. Bu zorluklar da fazladan yorgunluk getirebilir. Ayrıca, daha büyük veya daha küçük bir okul ortamının sizin öğrenme tarzı ve sosyal ihtiyaçlarınızı ne yönde etkileyeceğini düşünmek de iyi olacaktır.
ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞINA DAVET ETTİ
Eğitimci Cuma Dişikırık, Özel Batman C1 Kurs Merkezinde Ücretsiz Tercih Danışmanlık hizmeti verdiklerini belirterek öğrenci ve velileri davet etti.
01-17 Temmuz günleri arasında 09.00-16.00 saatleri arasında öğrencilere LGS tercih sürecinde destek sağlayacaklarını belirten Dişikırık “Hayallerinize ulaşmanızda sizlerin yanınızda olabilirsek ne mutlu bize çocuklar. İyi bir tercih dönemi geçirip potansiyelinizi en iyi şekilde ortaya çıkarmak için Kurs Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.
Öğrencilerin yetenek, ilgi ve puanları göz önünde bulundurularak, en iyi şekilde tercih yapmaları ve geleceklerine yönelik en doğru adımı atmaları konusunda destek vermeyi amaçladık. Bu anlamda yaşamlarının bu önemli yol ayrımlarından biri olan tercih döneminde öğrencilerimizi yalnız bırakmıyoruz. LGS sürecindeki tüm öğrenciler ve ebeveynleri alanında uzman eğitmenlerden danışmanlık hizmeti alabilirler” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.