DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

Ramanlı ve HÜR Gençlik’ten “Kürtçe” tepkisi

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’da yaya geçitlerinde Kürtçe uyarı yazısının silinmesine tepki gösterdi. HÜR Gençlikte yaya geçidinde eylem yaptı.

Ramanlı ve HÜR Gençlik’ten “Kürtçe” tepkisi
Advert
31.07.2024 15:20
9
A+
A-

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’da yaya geçitlerinde Kürtçe uyarı yazısının silinmesine tepki gösterdi.

Ramanlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İşte bu zihniyet yüzünden yıllardır OSB ve Bismil gibi tehlikeli yollarda insanlarımızı trafik kazalarına kurban veriyoruz. Kurumların aklı, fikri, emeği ve imkanı, yolları güvenli hale getirmek için kullanılacağına, halkın diline tahammülsüzlükle adeta heba ediliyor. Buradan tekrar hatırlatıyorum: Kürtçe kaybetmez, hazmedemeyen kaybeder!” dedi.

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları da yaya geçidinde eylem yaparak Kürtçe yazıların silinmesine tepki gösterdi.

HÜR Gençlik eylemde Kürtçe dövizlerle, “Em êrîşên li ser zimanê dayikê qebûl nakin! Em jî bi zimanê xwe dibêjin ‘pêşî peya’.” (Ana diline yönelik saldırıları kabul etmiyoruz. Biz ana dilimizle diyoruz ki: Önce yaya)” diyerek Kürtçe yazıların silinmesini protesto ettiler.

HÜR Gençliğin paylaşımını alıntılayan Ramanlı, “Destê we sax be. Zimanê me hebûna me ye. Em ê her dem li zimanê xwe xwedî derkevin.” (Elinize sağlık, dilimiz varlığımızdır. Biz her zaman dilimize sahip çıkacağız) diyerek HÜR Gençliği tebrik etti.

Kürtçe uyarı yazısından daha doğal ne var?

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Demir, “Son zamanlarda anadilimize yönelik saldırıları kabul etmiyoruz. Orada silinin yazılar herhangi bir siyasi kesimi veya bir topluluğun dili değil tüm Kürt halkının dilidir. Halk için yapılan bir trafik kuralı yazısını halkın kendi diliyle yazmaktan daha doğal ne var? Bizlerde bugün burada kendi dilimizde ‘önce yaya’ dedik ve demeye de devam edeceğiz.” dedi.

Advert
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.