DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

Ramanlı’dan ASRİAD’a Ziyaret

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Batman İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Ramanlı’dan ASRİAD’a Ziyaret
Advert
31.07.2024 14:50
6
A+
A-

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Batman İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yeni İl Başkanı Osman Arslan’a hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Ramanlı’nın ziyaretinde iş adamlarının sorunları, işsizlik, yatırım, ekonomi ve istihdam sorunları gibi önemli konular ele aldı.

“İşsizlik ve Ekonomik Sorunlar Gündemimizde”

Milletvekili Ramanlı, ziyareti sırasında özellikle işsizlik sorununa dikkat çekti. Ramanlı, işsizlik sorununun çözümü ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması için çeşitli önerilerde bulundu. ASRİAD Eski Başkanı Ramazan İnsel, tekstil makineleri üretimi ve yedek parça satışı alanında faaliyet gösterdiğini belirterek, ekonominin kötüye gitmesinin nedeninin yüksek faiz oranları olduğunu ifade etti.

“İş Dünyasında Ekonomik ve Kalifiyeli Personel Sıkıntısı Var”

İş adamları, Batman’daki genel ticari sorunlara değinerek, asgari ücretin düşüklüğünden ve iş beğenmeme sorununun artmasından şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Pandemi sürecinde Çin’in sektörden çekilmesiyle Türkiye’ye fırsatlar doğduğunu, ancak süreç bitince Çin’in yeniden piyasaya hâkim olduğunu vurguladılar. Pano üretimi yaptığını belirten iş adamı, personel bulma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

“İnşaat Sektörü Durma Noktasında”

Advert

Kuyumculuk sektörünün nakit para akışının olmamasından dolayı ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten iş adamları, “İnşaat sektörü her gün değişen malzeme fiyatları ve döviz karşısında bir şey yapamıyoruz. İnşaata başlasak yarıya geldiğimizde elimizde kalacak. Çünkü malzeme fiyatlarına yetişemiyoruz. Kuyumcu olarak da elimize nakit para gelmiyor. Bütün kuyumcular nakit para akışı olmadığı içinde çaresizce bekliyor.” ifadelerini kullandılar.

Toplantı sonunda Milletvekili Serkan Ramanlı, iş dünyasının sorunlarını dinlediğini ve çözüm için iş birliği yapacaklarını belirtti. Ramanlı, “Ekonomik sıkıntıları aşmak ve istihdamı artırmak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.

ASRİAD üyeleri Ramanlı’ya teşekkür ederek, iş dünyasının sorunlarının çözümü için destek beklediklerini ifade ettiler.

Ramanlı’ya ASRİAD ziyaretinde HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.