DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

“TEKNOLOJİDE BÜYÜK HAMLE YAPACAĞIZ”

Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“TEKNOLOJİDE BÜYÜK HAMLE YAPACAĞIZ”
Advert
14.07.2024 17:06
11
A+
A-

Düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Nasıroğlu, şehrin büyümesinin ve gelişmesinin ön önemli paydaşlarından biri olarak basını gördüğünü ifade etti.

Batman’da yapılan hizmetlerden bahseden Nasıroğlu, en kısa sürede hayata geçirmek istedikleri projelerle ilgili adımları da atacaklarını kaydetti.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN TEMELİ ATILACAK

Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Diş Hekimliği Fakültesinin temelinin yakın zamanda atılacağını duyurdu. Nasıroğlu, ayrıca Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde kurulacak bilim merkezi için Boğaziçi Üniversitesi ile ön protokol imzalandığını açıkladı.

Nasıroğlu, “İnşallah bu sene diş hekimliği fakültesinin temelini atacağız. Şu anda ihale aşamasındayız. Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde bulunan Bilim Merkezi için Boğaziçi Üniversitesi ile bir ön protokol yaptık. Gençlerimizi eğitmek üzere orada bir eğitim ekibi kuruyoruz.” dedi.

Bilim Merkezi tamamlandığında Boğaziçi Üniversitesi’nin bilgi birikimini Batman’a getirerek çocuklara aktaracaklarını belirten Nasıroğlu, “Burada teknoloji alanında çok büyük hamleler yapacağız. Bu merkez, hem teknoloji merkezi, hem kuluçka merkezi hem de bilim merkezi olarak hizmet verecek.” ifadelerini kullandı.

Advert

Nasıroğlu, Necat Nasıroğlu Bilim Merkezi’nin, üç önemli faktörün bir arada bulunduğu tek merkez olacağını vurguladı.

YENİ HASTANE İÇİN GÖRÜŞTÜK

Çökme tehlikesi nedeniyle tahliye edilen İluh Devlet Hastanesi binası yerine, Hava Lokali lojmanlarının bulunduğu alanda büyük bir hastane yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Nasıroğlu, İluh Devlet Hastanesi’nin yeniden yapımı için Sağlık Bakanı ile görüştüklerini ve yeni hastane yapımı için çalışmalara başlanacağı sözünü aldıklarını açıkladı.

Nasıroğlu, İluh Devlet Hastanesi kolonlarında oluşan çatlaklar nedeniyle tahliye kararı aldıklarını belirterek, “İluh Devlet Hastanesi kolonlarında çatlaklar oluştu. Çok eski bir bina olduğu için yapısal problemler olduğunu gözlemledik ve bunun için kapsamlı bir rapor hazırlayıp Sağlık Bakanı’na sunduk.” dedi.

Hazırlanan raporda, İluh Devlet Hastanesi yanında bulunan Hava Lojmanlarının yıkılıp alanın yeni hastane binası için kullanılmasını istediklerini ve mevcut hastane binası tamamlanana kadar prefabrik hastane kurma fikrinin olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı’nın çözüm önerilerini çok olumlu karşıladığını ifade eden Nasıroğlu, “Sadece sorunlardan şikayet etmek yetmiyor. O sorunun çözümü için de proje üretilmesi ve çalışılması gerekiyor.” dedi.

ÜÇÜNCÜ OSB’DE ARSA DAĞITIMI BAŞLIYOR

Nasıroğlu, yeni açılacak Üçüncü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için çalışmaların son aşamaya geldiğini ve arsa dağıtımının 16 Temmuz Salı günü yapılacağını açıkladı.

Batman’da işsizlik sorununa dikkat çeken Nasıroğlu, gençlere iş bulmak için çalışmak gerektiğini ve bunun için ihtisaslaşıp iş dünyasını Batman’a çekmeye çalıştıklarını belirtti.

İl dışındaki Batmanlı iş adamlarına seslenen Nasıroğlu, Batmanlı iş adamlarının bir araya gelip Batman’a büyük yatırımlar yapması ve markalaşmaları gerektiğini vurguladı.

ALT YAPIYI GÜÇLENDİRMELİ

Petrolspor geçen sene başarılı bir sezon geçirdiğini ve  yeni bir sürece girdiğini aktaran Nasıroğlu, “Öncelikle bizim Petrolspor’un alt yapısını çok güçlü hale getirmemiz lazım. Yani Batman ve çevresindeki illerden de Petrolspor’un kemik kadrosunu oluşturacak yeni bir nesil oluşturmamız lazım.. Bu bizim uzun vadedeki temel hedefimizdir.  Her sene 15 ile 20 futbolcuyu dışarıdan alıp başka sezon başka bir 15- 20 futbolcu getirmek sağlıklı değil. Bizim Batmanlı futbolcular yetiştirmemiz lazım.

GENÇLERİN GELECEĞE DAİR HAYALLERİ VAR

Petrolspor altyapısı bizim gözbebeğimizdir. Orda binlerce evladımız spor yaparak geleceğe dair hayalleri var, umutları var. Bu hayalleri ve umutları yıkacak hiçbir oluşuma izin vermedik, vermeyeceğiz. Takdir edersiniz ki bakanlıkta ve genel müdürlükte değişimler oldu.

Sayın bakanımızla ve yeni genel müdürümüzle görüştük. Sadece altyapıdaki sporcularımızın değil, TPAO’da yaşanan diğer sorun ve sıkıntıları da anlattık. Ne sayın bakanımızın ne de genel müdürümüzün Batman’la ilgili herhangi olumsuz bir tavır ve davranış sergilediği asla söz konusu değil. İnanıyorum ki var olan sorunlar da en kısa zamanda çözülecektir” dedi.

NASIROĞLU, BAKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Nasıroğlu, Petrolspor’un alt yapısına verdiği desteklerden ötürü Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ve TPAO Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu’na teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.