DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

Türk Ticaret Forumu Batman’da düzenlendi

Batman, Türk Devletleri Ticaret ve Yatırım İş Birliği Forumu ve TTF kapsamında, TTF Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Alimran Group YK Başkanı Muhammed Arif Çetin’in organizatörlüğünde tarihi bir lansamana ev sahipliği yaptı.

Türk Ticaret Forumu Batman’da düzenlendi
Advert
29.07.2024 07:55
13
A+
A-

Batman, Türk Devletleri Ticaret ve Yatırım İş Birliği Forumu ve TTF kapsamında, TTF Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Alimran Group YK Başkanı Muhammed Arif Çetin’in organizatörlüğünde tarihi bir lansamana ev sahipliği yaptı. 7-9 Kasım tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecek olan Türk Ticaret Fuarı, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi 8 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek.

Türk Ticaret Forumu Batman’da düzenlendi
Yayınlama: 28.07.2024 11:51:59
Düzenleme: 28.07.2024 13:31
105
A+
A

Rok Danışmanlık ve Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 8 ülkenin devlet kurumlarınca desteklenen Türk Ticaret Fuarı tanıtım lansmanına Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Almiran Group Yönetim Kurulu Başkanı, TTF Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin,  Rok Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Ticaret Fuarı Organizatörü Aygün Aliyeva, Almiran Group Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Arif Çetin, Azerbaycan Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosluğunda Ticaret Temsilcisi Başdanışmanı Cavid Abdullayev, Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) Bölge Ofisi Ülke Yöneticisi Murat Ertekin, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Adem Kula, AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan, Batman Ticaret ve Sanayi Odası ( BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir ve ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu’nun yanı sıra birçok isim katılım sağladı.

“KÜLTÜREL BAĞLAR DA GÜÇLENECEK”

Milliyetçi Hareket Partisi Batman İl Başkanı ve aynı zamanda TTF Türk Devletleri Ticaret ve Yatırım İş Birliği Forumu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin, “Komşumuz Irak üzerinden Ortadoğu ülkelerine Güneydoğu ve Doğu Anadolu potansiyeli kullanılarak lojistik ve tedarik noktasında bölgemiz firmalarının potansiyelini de kullanarak Çin, Rusya, Türk Devletleri ile Ortadoğu ülkeleri arasında köprü olabiliriz. Türk Devletlerinin kaynaklarının ve ürünlerinin hem Orta doğu hem Balkanlar üzerinden lojistik ve pazarlamasını yapacak, Batmanımız ve diğer Doğu ve Güneydoğu illerimizde de uluslararası başarılarıyla kendini kanıtlamış dinamik şirketlerimize TDT’nın içerisinde hem katkı sağlamaları hem de hak ettikleri yeri almaları için büyük bir fırsat olacaktır. Haliyle tüm bu aksiyonlar ekonomik büyüme, istihdam artışı ve bölgemiz kalkınma açısından da ayrıca önemli birer kaldıraç işlevi görecektir. Güçlü bir ekonomik birlikteliğin akabinde de sadece ekonomik anlamda değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel bağlar da güçlenecektir. Sonuç olarak, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde oluşturulan bu yapılar, Türk dünyasının ekonomik potansiyelini daha etkin bir şekilde ortaya koyarak, uluslararası ticarette önemli bir oyuncu haline gelmesine katkı sağlayacaktır. İş dünyasının değerli temsilcilerini, bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye ve Türk dünyasının ekonomik refahını arttırma hedefine ve Türk Ticaret Fuarına davet ediyoruz” dedi.

“İŞADAMLARININ DİKKATİNİ ÇEKMEK İÇİN BURADAYIZ”

Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) Bölge Ofisi Ülke Yöneticisi Murat Ertekin ise, “Burada Türk dünyası fuarına ilişkin bölgedeki iş adamlarının dikkatini çekmek için buradayız. Bölgede bulunan sanayicilerin ve iş adamlarının dikkatini çekmek için buradayız. Ben Macaristan ihracatının temsilcisi olarak Macar teknolojisini ve Macar ekonomisini tanıtmak için buradayım. Bilindiği gibi Macaristan Türk dünyası teşkilatının gözlemci üyesidir. Türk teşkilatının önem veren bir ülkedir. Siyasi ve ekonomi bağlamında ikili ilişkiler yürütmektedir. Bu çerçevede biz de Macar firmalarını Türkiye’ye getirmek, Türkiye’de distribütör bulmak istiyoruz. Bu bağlamda bu tür toplantılara katılarak Türkiye’deki sanayicilerin Macarlarla birlikte ne tür faaliyetler yürütebileceklerine değiniyoruz. Macarların 14 tane Nobel ödülü var. 10 milyonluk bir ülke için bu 14 Nobel ödülü çok önemlidir. Bu ödüllerin 13 tanesi teknik alanda verilen ödüllerdir. Dolayısıyla Macaristan teknolojisi çok ciddi anlamda ilerleme kaydetmiştir. Bu yolun Türkiye’ye de çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ticaret kısmına baktığımızda da iki ülkenin ticaretinin birbirine benzediğini görüyoruz; ancak rakip ülkeler olmadığını da biliyoruz. Dolayısıyla iş birliği imkanı vardır. Biz bu imkanı oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Burada da ilgi çok büyük bu ilgiye karşılık verebileceğimizi umuyorum” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ TOPLANTIYI BATMAN’DA YAPTIK”

Rok Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Ticaret Fuarı Organizatörü Aygün Aliyeva da, “Bugün Türk devletlerinin ekonomik gücü ve Türk Ticaret Fuarı’nın getireceği fırsatlar konulu Batman bölgesinde bir tanıtım toplantısı düzenledik. Bizim için Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi olarak Batman çok önemlidir. Bundan dolayı İstanbul’un ardından ikinci tanıtımımızı Batman’da yaptık. Bu gün 178 milyonluk nüfus ve 1.9 trilyon dolarlık ekonomik güce sahip olan Türk devletleri birçok alanda ilişkilerini güçlendiriyor ve özel sektör de bunun dışında kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden biz, Ticaret Bakanlığı himayesinde Türk devletleri ticaret ve sanayi odaları birliği iş birliğiyle 7-9 Kasım 2024 tarihinde İstanbul’da Türk devletlerinin en büyük buluşması olarak hazırlanan Türk Ticaret Fuarı’nı düzenleyeceğiz. Bu çalışmalar dahilinde Türkiye’de her bölgede tanıtım toplantılarımız devam ediyor. Herkesi bu büyük fuara bekliyoruz” diye konuştu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen tanıtım toplantısı, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.