DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Advert
Advert

Yarışmadan ödülle döndüler

Batman’da yazılım, robotik ve endüstriyel tasarım alanında eğitimler veren TÜGVA Batman İcathane, İcathane Proje Yarışmaları’nda Türkiye geneli 3 derece çıkardı. 3 farklı kategoride 1 proje ikincilik, 2 proje de üçüncülük ödülü aldılar.

Yarışmadan ödülle döndüler
Advert
08.07.2024 13:29
10
A+
A-

Batman İcathane, İcathane Proje Yarışmaları’na ortaokul ve lise kategorisinden 49 proje ile katılım sağladı. Bu projelerden 3’ü finale kalarak İstanbul İcathane Festivali’ne gitmeye hak kazandılar. Festivalde de yarışan finalistler Serbest Teknolojiler kategorisinde “PIX-SEN-FONI ART RENKLERIN SESLERDE SANATSAL YOLCULUĞU” projesi ile ikincilik, Çevre ve Enerji Teknolojileri kategorisinde “SERA GLOW” projesi ile üçüncülük ve İnsanlık Yararına Teknolojiler kategorisinde ise “ANKA” projesi ile üçüncülük ödülü aldılar. TÜGVA Batman İl Temsilcisi Mehmet Onutçu, “TÜGVA Genel Merkezimiz tarafından bu sene ilk defa yapılan İcathane Proje Yarışmaları her sene yapılacaktır. Biz de Batmanımızın cevval ve yetenekli gençlerimizin yanında olarak projelerini hayata geçirmeleri noktasında destek olacağız daima. Yeter ki proje fikirleri ile bize gelsinler; mekan, teçhizat, atölye ve danışmanlık alanında elimizden gelen tüm imkanları gençlerimize sağlayacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.