DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

Yatırımcıları kente davet ettiler

Batman’da ‘Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar’ konulu sektör toplantısı ve ‘Türk Ticaret Fuarı’ tanıtım lansmanı gerçekleştirildi.

Yatırımcıları kente davet ettiler
Advert
29.07.2024 07:52
6
A+
A-

8 Ülkeden ve yurtiçinden iş insanları, siyaset ve bürokrasi dünyasının temsilcilerinin katıldığı ticaret fuarında yatırıcımlar Batman’a yatırım yapmaları konusunda davet edildi.

8 ÜLKEDEN KATILIMCI

Türk Devletleri Teşkilatı – Türk Ticaret ve Sanayi Odası (TCCI) ve ROK Uluslararası Danışmanlık A.Ş. işbirliği ile düzenlenen lansman tanıtımı, Almiran Group Yönetim Kurulu Başkanı, TTF Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin ev sahipliğinde düzenlendi. 8 ülkeden ve yurtiçinden iş insanları, siyaset ve bürokrasi dünyasının nabzını tutan seçkin isimlerin yoğun katılım gösterdiği organizasyonda önemli isimler de konuşma yaparak, TTF’nin muhteviyatı hakkında detaylı mesajlar verdi. Ramada BY Wyndham Otel’de gerçekleşen lansmanda konuşan Ak Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan, ‘Hükümet burda devlet burda’ ifadesini kullanarak, oluşumun ehemmiyetini vurguladı.

“SİZLERİ, BATMAN’A YATIRIMA DAVET EDİYORUZ’’

Bütün yatırımcıları Batman’a davet ettiklerini belirten Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, “Dünün hayali, bugünün gerçeği Türk Devletleri Teşkilatı bugün ivmelenmiş ekonomileri ve ortak kültür mirasıyla, tıpkı bir aile sıcaklığıyla bir araya gelerek entegre bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Enerjiden teknolojiye, inşaattan turizme, eğitimden sanayiye, birçok proje ve yatırımda, gerek stratejik ortaklık, gerek işbirliği konseylerinin düzeyinde bir ilişki içerisinde olan Türk Dünyası ilişkilerini daha da derinleştirmek ve tecrübeleri atlatabilmek adına, bu organizasyonun çok büyük fırsatlar taşıdığına inanıyoruz. Ülkemiz genelinde yapılacak yatırımlarla beraber, bu kıymetli organizasyona ilimizin de ev sahipliği yapma vesilesiyle siz değerli misafirlerimize Batmanımıza yatırım çağrısında bulunuyoruz. Teknoloji ve bilişim alanında ciddi hedefleri olan, resmi onayları alınmış, iki yıl içerisinde iki yeni Organize Sanayi Bölgesi yapılacak olan ve bu Organize Sanayi Bölgelerinde en az 60 bin kişilik istihdamı hedefleyen Batmanımızda sizleri yatırıma davet ediyoruz” dedi.

“BÖLGEDE ÇOK İYİ FİRMALARIMIZ VAR”

Türk Ticaret Fuarının ekonomik işbirliği ve büyümeyi amaçlamasının kendileri için önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Almiran Group Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Arif Çetin, “Fuarın Türk dünyasında yeni iş fırsatları yaratacağından ve Türkiye olarak Türk Devletleri ile olan ticaret hacmini artıracağından da eminiz. Ayrıca Türk dünyası ve Türk devletleri olarak bu fuarın, kültürel bağlarımızı pekiştireceğinden ve ortak projeler geliştirmek için hepimize, bir olanak sağlayacağından da kuşkumuz yok. Devletleri Teşkilatı ve Türk Dünyası bünyesinde kurulan Türk Ticaret Odası Türk Ticaret Fuarı ROK EXPO işbirliği ile bölge ekonomileri ve küresel ticaret için de önemli fırsatlar sunacaktır. Bu girişimler, ekonomik iş birliğimizi güçlendirerek daha güçlü bir ticari bağ kurmamızla sonuçlanacaktır. Doğu ve Güneydoğu’da da ciddi manada uluslararası platformlarda çok iyi firmalarımız mevcuttur. Batman ve bölge firmalarımızın Türk Devletleri ve Ortadoğu ülkeleri projelerinde ana yüklenici olarak bulunmalarını, fon sağlayıcılarını da bölge yatırımları için bölgemize çekmek hedeflerimiz arasındadır. Amaçladığımız bu ulvi maksatla da daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için ayrışmadan birleşerek ‘iyilik için ticaret’ parolasıyla hareket ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.