DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

30 Dönümlük alana GES kuruyor

Batman’a yaptığı projelerle ekonomi ile istihdama katkı sunan iş insanı Hüseyin Konakçı, yatırımlarına GES projesini de ekledi.

30 Dönümlük alana GES kuruyor
Advert
25.08.2024 15:56
7
A+
A-

Otel, tekstil ve inşaat projelerine GES projesini de ekleyen iş insanı Konakçı, Batman’ın kalkınmasına ve gelişmesine öncülük etmeye devam edeceğini söyledi.

GES PROJESİNDE SONA DOĞRU

Yakın zamanda ihtiyaçlarını karşılamak için çatı GES projesi kurulumunu gerçekleştiren Real Konak Hotel ve Konak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Konakçı, Gercüş ilçesinde güneş ışınlarından gelen enerjiyi elektriğe çevirerek üretim sağlayan güneş santrali kurduklarını söyledi. Konakçı; “Yakın geçmişte başta işletmemizin elektrik ihtiyacını karşılamak için çatı GES projesi kurulmuştu. Daha sonra ise Batman’ın Gercüş ilçesi Koçak köyünde tarıma elverişli olmayan 30 dönümlük bir alanda 1150 KW gücüne sahip güneş enerji santrali kuruyoruz. Bu paneller aracılığıyla güneşten aldığımız enerjiyi, elektrik enerjisine çevirerek yenilebilir enerji üretiyoruz. Düzce’de panellerin yapıldığı fabrikayı da gezip yerinde inceleme yapıp bilgi aldık. Panellerimiz bu fabrikada üretilecek. Bunun devamının başka iş insanlarımız tarafından gelmesi ise en büyük temennimdir” diye konuştu.

“GES PROJESİ ÇOK FAYDALI”

Çatı GES projelerinin insanlara ve tarıma büyük faydalarının olduğunu belirten Konakçı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Güneş enerji santralleri (GES), güneş ışıklarından gelen enerji parçalarını elektrik enerjisine çeviren santrallerdir. Güneş enerjisi elektrik şebekelerinden bağımsız şekilde çalışır ve kendi kendine yeten bir enerji çeşididir. İşletmenizin ya da evinizin değerini artırır. Düzenli bakım gerektirmez. Amortisman süresi kısadır ve verimli enerji elde etmeyi mümkün kılıp, kullanım ömrü uzundur. “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.