DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

5 İLÇEDE 5 FESTİVAL

“Festivaller şehri Batman” sloganıyla geçtiğimiz yıl ilki yapılan festivallerin bu yıl geleneksel hale getirilerek yine beş ilçede yapılması planlanıyor. Her ilçeye özel yapılan festivaller, bu yıl Sason’da start alacak.

5 İLÇEDE 5 FESTİVAL
Advert
07.08.2024 09:02
7
A+
A-

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE TANITIM YAPILACAK

Geçtiğimiz ilimizde başlatılan festivaller, tüm ilçelerde yapılmıştı. Festivaller gösterilen ilgiden memnun kalan Vali Ekrem Canalp, geleneksel hale gelmesi için bu yıl ikincisi düzenlenecek. Batman Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün planlamasına göre Ağustos ayı sonunda başlayacak olan festivaller için ay içerisinde kent merkezinde “Festivaller şehri Batman kortej yürüyüşü” yapılacak. Tanıtım organizasyonun ardından 31 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında Sason’da; bal, çilek, ceviz ve yayla festivali düzenlenecek.

EYLÜL VE EKİM AYI FESTİVAL AYLARI

Sason’nun ardından her hafta bir ilçede yapılması planlanan festivallerin takvimi ise şöyle; 7 Eylül Haaankeyf su, doğa ve kültür turizm festivali, 13-15  Eylül arası Kozluk Şehr-i zor doğa ve kültür turizm festivali ve 20-21 Eylül tarihlerinde de Beşiri danuk festivali düzenlenecek. Eylül ayını bu programlarla kapatmayı planlayan valilik ile kültür ve turizm müdürlüğü, Gercüş ilçesinde üçüncüsü yapılacak olan bağ bozumu ve gastronomi festivalini de 19-20 Ekim tarihinde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz yıl ilki yapılan festivallere vatandaşların yoğun ilgi göstermesi, festivallerin geleneksel hale gelmesinde büyük rol oynadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.