DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

“Araç sürerken gözlemler iyi yapılmalı”

Özellikle yaz aylarında artan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına dikkat çeken uzmanlar, araç sürmek için sadece ehliyetin yeterli olmadığını, can ve mal güvenliklerini korumak ve aynı zamanda tüm trafik kurallarına da uyulması gerektiğini söyledi.

“Araç sürerken gözlemler iyi yapılmalı”
Advert
23.08.2024 08:18
5
A+
A-

ÖLÜMLÜ KAZALARDA BÜYÜK ARTIŞ…

Türkiye’de 2024 yılının ilk ayında meydana gelen 44 bin 719 trafik kazasından 16 bin 221’inin ölümlü ve yaralanmalı olarak kayıtlara geçerken geriye kalan 28 bin 498’inin ise maddi hasarlı kaza olduğu açıklandı. Batman’da ise son aylarda yaşanan ölümlü kazalarda büyük bir artışın olduğunu belirten sürüş eğitmeni İlhan Taşkın araç sürücülerine uyarı ve hatırlatmalarda bulundu. Sürücünün özellikle yorgunken ve uykusuzken araç sürmemesi gerektiğini ifade eden Taşkın, araç sürerken gözlemlerini iyi yapması gerektiği söyleyerek şu hususlara dikkat çekti: “Kazaların büyük oranı insan kusurundan kaynaklanır. Ancak bunu tetikleyen kara yolları, trafik levhalarının eksik olması, olmaması ya da araçtan kaynaklanan bazı arızalar da söz konusu olabiliyor. ‘Aracım son modeldir aracıma güveniyorum’ diyerek yolda istedikleri gibi zikzak çizerek, hatalı sollama yapanlar! O yol bütün araç sürenlerin yoludur ve mutlaka karşı taraftan gelen araçları dikkate almalıdırlar. Sürücü mutlaka koruması gereken takip mesafesini korumalı ve tüm trafik kurallarına uyulması gerekiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.