DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE DOLULUK ORANI %100’Ü AŞTI

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINDAKİ TOPLAM DOLULUK ORANI %100’Ü AŞTI

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE DOLULUK ORANI %100’Ü AŞTI
Advert
16.08.2024 08:42
17
A+
A-

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçlarına göre Üniversite programlarının doluluk oranlarında önemli artış kaydedildi.

2024- Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yerleştirme Sonuçlarına göre lisans programlarında toplam doluluk oranı %98,23 olarak gerçekleşirken ön lisans programlarımızda ise bu oran %106,66 olarak kaydedildi. Ön lisans ve ön lisans programlarının toplam doluluk oranının ise %102,44 olarak gerçekleştiği bildirildi.

2023- YKS Yerleştirme Sonuçlarına göre ön lisans programlarında %99,62 olan doluluk oranı, 2024- YKS Yerleştirme Sonuçlarına ise %106,66 olarak gerçekleşti. Ön lisans ve lisans programlarının tamamındaki doluluk oranı ise %99,93’dan %102,44 seviyesine yükseldi.

Batman Üniversitesinde öğrenci alan 22 lisans programından 17’sinde (Diş Hekimliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Hemşirelik, İktisat, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İslami İlimler, İşletme, Matematik, Sağlık Yönetimi, Sanat Tarihi, Sinema ve Televizyon, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Tarih, Turizm Rehberliği, Türk Dili ve Edebiyatı ile Uluslararası İlişkiler) kontenjanın tamamı doldu. 41 ön lisans programının tamamında boş kontenjan kalmadı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir konuyla ilgili olarak; “Lisans ve ön lisans programlarımızdaki toplam doluluk oranının yüze yüzü aşmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Özel yetenek sınavları ile öğrenci alımı da sağlayacak olan Üniversitemiz programlarında 2024- YKS Ek Yerleştirme Tercih İşlemlerinin ardından mevcut öğrenci sayısı ve doluluk oranında artış bekliyoruz. Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizin program tercihlerinde en düşük 300 bin başarı sıralaması sınırlaması nedeniyle boş kalan bazı kontenjanlarımızın ek yerleştirmede rağbet göreceğini umuyorum. Tercih edilebilirliği daha yüksek bir üniversite olmak için öğrencilerimiz için geliştirdiğimiz projelerimizi sürdürülebilir kılarak eğitim, öğretim ve araştırma kalitesini daha yukarılara taşımak istiyoruz. Bu vesile ile gösterdikleri ilgi ve güven nedeniyle Batman Üniversitesini tercih eden tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Advert
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.