DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

BEŞİRİ BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ALPASLAN KARBULUT’UN AVRUPA’DA YAŞAYAN BEŞİRİLİ EZİDİLERE FESTİVAL İÇİN DAVETİYE

BEŞİRİ BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ALPASLAN KARBULUT’UN AVRUPA’DA YAŞAYAN BEŞİRİLİ EZİDİLERE FESTİVAL İÇİN DAVETİYE
Advert
01.08.2024 13:58
28
A+
A-

BEŞİRİ BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ALPASLAN KARBULUT’UN AVRUPA’DA YAŞAYAN BEŞİRİLİ EZİDİLERE FESTİVAL İÇİN DAVETİYE

Öncelikle Sayın Alpaslan Karabulut’a ve Beşiriye Belediyesi’ne şükranlarımı sunuyorum. Belediye çalışmalarının başlangıcından itibaren birçok projelerinde Ezidilere yer vermeye çalışılıyor. Bu olumlu yaklaşım birçok partilere, aşiretlere ve Ezidileri küçük düşürmeye çalışan herkese tarihi bir cevaptır.

Alpaslan Karabulut beye daha önce Beşiri Ezidi’lerin durumunu, engellemeri, yapılan zulmü, kendi atalarının baskılarını anlatan iki mektup ve bazı belgeler göndermiştim. O yüzden burada konuyu tekrarlama gereğini bulmuyorum. Ama bazı önemli sorular soracağım. Bildiğimiz gibi sayın Alpaslan Karabulut psikoloji eğitimini Doktora olarak tamamlamıştır. Sayın Karabulut’un bölgenin, Ezidi’lerin ve Reşkota aşiretinin durumunu bizden daha iyi bildiğine inanıyorum. Belki Beşiri halkı bu bilinçle onu seçti. Ezidileri yakından tanıdığı için, Belediyenin projelerinde Ezidi toplumuna inançları, siyasi düşünceleri, renkleri ne olursa olsun, pozitif fark yaratıyor, pozitif çalışmayı kavram olarak benimsiyor ve birçok etkinlikler düzenleyerek toplumu biraraya getirmeye çalışıyor. Bu etkinliklerden birisi de Beşiri bayram günü. Sayın Alpaslan Karabulut, özellikle Beşiri Ezidi’lere çok önem veriyor. Dolayısıyla bir basın açıklamasıyla Avrupa’da yaşayan ​​Beşiri Ezidi’leri sözkonusu bayram gününe davet ediyor. Bu açıklamadan önce sayın Cemil Bulut başkanlığındaki heyet bir açıklama yapmıştı. Açıklamada Ezidilere bir köy konağı, mezarlıklarının, köylerinin diğer sorunlarının çözümüne dair gereken adımların atılmasına çağrı yapılmıştı. Aynı açıklamada Beşiri’de Ezidi’lerin inançlarına hizmet etmesi için gereken ortamın yaratılmasına dair mesajlar verilmişti. Özellikle Avrupa’dan gelip kutsal günlerini kutladıklarında, kutsal yerlerini korkmadan ziyaret etmeleri için, sayın Karabulut’u
yanlarında görmek istemişlerdi.

Sayın Alpaslan Karabulut 28.07.2024 tarihli açıklamasında yakın gelecekte Avrupa’ya gelerek Avrupa’daki Ezidilerle bazı görüşmelerde bulunarak onları Beşiri festivaline davet etmek istediğini belirtti.

SAYIN ALPASLAN KARBULUT’UN ALMANYA’DA EZİDİ’LERLE GÖRÜŞMESİNİ VE PIROJELERİNE OLUMLU YAKLAŞMALARI İÇİN BİRKAÇ SORU VE ÖNERİ.

1. Sayın Alpaslan Karabulut, göreve başladığınız günden bu yana Ezidi toplumuna yönelik açıklamalarınızı doğru görüyor ve sizi selamlıyoruz. Acaba Ezidi’ler için verdiğiniz beyan ve vaatler yakın zamanda yerine getirilecek midir?

Advert

2.Beşiri Belediyesi Êzidi’lere kutsal mekanlarını ziyaret etmek ve kutsal günlerini sahiplenmek için destek verecek mi?

3. Beşiri Belediyesinin bir toplumu olarak, Ezidiler tüm projelerinden maddi ve manevi olarak faydalanacak mı?

4. Avrupa’dan dönmek isteyen Ezidi’lere bütün yolların açık olacak ve serbest gelebilecekleri için garanti verilecek mi?

5. Ezidi’lere yönelik zulüm, şiddet ve tehditler ortadan kaldırılacak mı?

6. Ezidi’lerin işgal edilen toprakları, yerleri ve köylerinin kendilerine devretmek için çalışmalarınz varmı? (Örneğin Kelhok)

7. Belediyenin, Beşiri Kaymakamının, Güvenlik Güçlerinin Ezidi’leri koruma altına almaları çok önemlidir. Bu konuda çalışmalar varmı?

8. Ezidi yatırımcıları bölgede işveren konumuna sahiptir ve bölgede kalkınma yaratabilirler. Bunların önü açılıp fırsat verilecek mi?

9. Bölgenin kalkınması ve iç barış için geniş bir Komisyon gereklidir. Sayın Karabulut’un desteğini bekliyoruz.

Bana göre Ezidi’ler tüm engellemelere, tehditlere, zulme ve baskılara rağmen vatanlarına geri dönüş yapmaya hazırdır. Bu bağlamda son 20 yıldır faaliyet gösteriyorlar ve eğer yukarıdaki sorunlar çözülürse, Ezidi’ler Beşiri Belediyesi’nin projesini, sayın Alpaslan Karabulut’un çağrısını daha ciddiye alacaklar.

Umarım Sayın Alpaslan Karabulut, Avrupa’ya gelmeden önce bu soru ve sorunları ciddiye alarak çözüme zemin hazırlayacak. O zaman Avrupa’yı ziyaret ederken tüm Beşiri Ezidi’lerin desteğini alacak ve festival büyük anlam kazanacaktır…

Nedim Kelhokî

31.07.2024

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.