DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

Dünyaya açılan e-market markasını kurdu

17 Yaşında yaşadığı Batman’ın Beşiri ilçesinden Avrupa’ya göç eden ve 40 yıldır İsviçre’de yaşayan Bünyamin Altun, Türkiye ürünlerinin pazar yeri markası olan turkisemarket.com’u kurdu.

Dünyaya açılan e-market markasını kurdu
Advert
23.08.2024 08:15
7
A+
A-

“ŞEHRİMDEN HİÇ UZAK KALMADIM”

Türkiye’ye en çok turist ve yolcu taşıyan havayolu ve tur operatörü şirketlerinin kuruculuğu ve yönetim kurulu başkanlığı yapan Bünyamin Altun, Türkiye ürünlerinin pazar yeri markası olan turkisemarket.com’u açtı. İş hayatındaki başarı hikayesini paylaşan Altun, 17 yaşındayken Batman’dan üniversite eğitimi için ayrıldı. 43 Yıldır Batman’dan ayrı yaşadığını belirten Altun, “Her ne kadar 43 yıldır bedenen uzak olsam da ruhen hep şehrimde yaşadım. 40 yıldır İsviçre’de yaşıyorum. Dünyanın en büyük finans kurumlarında yönetici olarak çalıştım. 2007 yılından sonra İsviçre’de bir bankaya bağlı danışmanlık ve varlık yönetimi şirketinde ekonomist olarak Asya Başkanlığını yaptım. Londra, Dubai, İstanbul başta olmak üzere birçok yerde bu şirketlerimin şubelerini açtık” dedi.

“ÜLKEMİZ İÇİN PROJEMİZ ÇOK ÖNEMLİ”

Yurt dışında yaşayan Türkiyeliler olarak dünyanın ilk ve tek e-ticaret pazar yeri olan turkishemarket.com projesini kurduklarını belirten Altun, “Türkiye’deki üreticilerin tüm ürünlerinin dünya pazarında tanıtılıp satılması için çok önemli olduğunu gördük. Bu proje yeni olduğu için eksikliklerimiz elbette olacak ama ülkemiz için bunun başlangıç olduğunu ve çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu proje ülkemize ve devletimize yük olmak için değil yük almak için kuruldu. Bizler bu ülkenin yurt dışında yaşayan vatandaşları olarak böyle bir projenin ülkemiz için artık elzem olduğunu düşündüğümüz için başlattık” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.