DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

Gözler mısır alım fiyatında!

Batman’da çiftçiler, önemli geçim kaynağı arasında bulunan mısır hasadına hazırlanırken, hasattan yüksek bir rekolte bekleniyor.

Gözler mısır alım fiyatında!
Advert
06.08.2024 09:04
9
A+
A-

Gözleri mısır alım fiyatına çevrilen çiftçiler, geçen sene yaşadığı hayal kırıklığını bu yıl yaşamak istemiyor.

“MISIR TONU 10 BİN LİRANIN ALTINDA OLMAMALI”

Üreticilerin yaklaşık birkaç hafta içinde mısır hasadına başlayacağını belirten Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, resmi mısır fiyatının da iyi bir fiyat olarak açıklanmasını istediklerini belitti. Mısır alım fiyatının ton başına 10 bin TL’nin altında olmaması gerektiğini kaydeden Doğan, aksi halde çiftçilerin üretim yapmaktan vazgeçeceğini anlattı. Çiftçilerin emeklerinin karşılığını alamaması nedeniyle bu yıl mısır üretiminin düştüğünü vurgulayan Doğan, “Ekiliş 65-70 bin dönüme düştü. Mısır üreticilerinin üretime devam etmesi için ya da kendini ekonomik olarak idame ettirebilecek bir şekilde mısır üretimi yapabilmeleri için bu sene daha iyi bir fiyat bekliyoruz. Üreticimizin buğday fiyatında beklediği ve yaşadığı hayal kırıklığını mısır da yaşamasını istemiyoruz” dedi.

“ÇİFTİÇİLER MISIR ÜRETİMİNİ BIRAKABİLİR”

Çiftçiler buğdayda ve geçen seneki mısır fiyatında yaşadığı hayal kırıklığını bu sene de yaşarsa mısır üretimini tümden bırakacağına dikkat çeken Doğan, şöyle devam etti: “Çünkü çiftçi üretim yapamayacak durumdadır. Dolayısıyla 15 gün sonra başlamasını beklediğimiz mısır hasadında bereketli bir yıl bekliyoruz. Ama buna göre fiyatlar geçen sene gibi düşük açıklanacaksa hiç açıklanmasın. Mısır üretiminin azalmaması için iyi bir fiyat beklentimiz var.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.