DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

İşgalcileri protesto ettiler

Soykırımcı siyonist işgal rejiminin Gazze halkına yönelik katliam ve soykırımı devam ederken, meydanlara dökülen duyarlı Batman halkı, siyonist işgalcileri protesto etti.

İşgalcileri protesto ettiler
Advert
25.08.2024 16:00
6
A+
A-

Burada düzenlenen basın açıklamasında, Gazze’deki cihada maddi katkıda bulunulması çağrısı yapıldı. Batman İslami sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, siyonist işgal rejiminin Gazze’de Filistinli Müslümanlara yönelik uyguladığı soykırımını tel’in etti. Gülistan Caddesi’nde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına; HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, alimler, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

“SÖZÜN BİTTİ YER ARTIK NERESİ BİLEMİYORUZ “

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Abdürrahim Demirtaş, Gazze’deki cihada maddi katkıda bulunup her ortamda mücahitleri ve oradaki cihadı gündemde tutmak gerektiğini söyledi. Gazze’deki soykırım nedeniyle söyleyecek söz dahi bulamadıklarını belirten Demirtaş, “Artık sözün bittiği yer kelimesini kullanmayacağız; Sözün bittiği yer artık neresi bilemiyoruz.  Küçücük şehitlerin naaşlarının parçalarının duvardan kazıyarak bir torbaya konması mı? , gözleri açık giden bir yaşındaki yavrunun gözlerindeki buğu mu? Bir sokak köpeğinin ağzındaki minik şehidin boynunun büküklüğü mü Sözün bittiği yer? Yoksa öldürecek bebek bulamadığım için 12 yaşında bir çocuk öldürdüm diyen israilli bir itin sözleri mi? Cezaevlerinde her türlü işkenceye ve tecavüze uğrayan mazlumların feryadı mı? Buyurun siz söyleyin hangisi sözün bittiği yer? Artık bıçak kemiğe dayandı da demeyeceğiz. Çünkü gördük ki bıçağın dayanacağı bir kemiğimiz de yok, bu bıçağı durduracak bir izzetimiz de yok.” dedi.

“ASIL BEKLENTİMİZ YETKİ SAHİPLERİNDEN”

Halkların yapacağımız şeylerin sınırlı olduğunu dile getiren Demirtaş, “Bu zulme ortak olmamak ve belki de durdurmak için diğer vicdanlı ülkeleri harekete geçirmek için asıl beklentimiz yetki sahiplerinden. Bu vesile ile Mavi Marmara Derneği ve gönüllülerine Gazze’ye gitmek için gerekli tüm şartları taşıdığı halde kendilerine neden çıkış izni verilmediğini Sayın Ulaştırma Bakanımıza sormak isteriz. Yine tüm dünyada uzun süredir gündem olan ancak bizim gündemimize az bir süredir giren petrol ticaretini de sormak isteriz. İlk günden hukuki mücadele verilirken, Türkiye’deki kuruluşlara izin verilmezken, Güney Afrika’nın açtığı davaya 10 ay sonra müdahil olunmasını Sayın Adalet Bakanımıza sormak isteriz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.