DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

MÜSİAD’dan Seracılık Bilgilendirme Toplantısı

MÜSİAD Batman Şubesi, Tarım İl Müdür Yardımcısı Dr. Reşat Çiftçi’nin katılımıyla modern seracılık hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

MÜSİAD’dan Seracılık Bilgilendirme Toplantısı
Advert
28.08.2024 15:47
5
A+
A-

Toplantıda, Başkan İrfan Özdemir, Batman’ın güneydoğu ve doğu Anadolu Bölgesi’nin yaş meyve sebze merkezi olduğunu belirtti. Özdemir, “Batman’dan komşu şehirlerimize her gün tonlarca meyve ve sebze sevkiyatları yapılmakta. Ancak mevcut seralar modern değil ve bu durum ürün verimliliğini etkiliyor. Tarımda seracılığın geliştirilmesi gerekmekte. Batman, konumu ve iklim şartları bakımından seracılık için en uygun şehirlerden biri. Valimiz Ekrem Canalp’ın üzerinde çalıştığı sera OSB ile modern seracılığın en son teknolojilerle yapılacağı ve Batman’ın bu alanda önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor,” dedi.

Başkan Özdemir, MÜSİAD Batman Şubesi olarak sera OSB’nin kurulması için yapılacak her türlü çalışmanın destekçisi olacaklarını vurguladı. Ayrıca, bu projenin Batman’ın istihdamına büyük katkı sağlayacağını ve OSB içindeki gıda işleme tesisleri sayesinde bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Toplantıda konuşan Başkan Özdemir, modern seracılık hakkında bilgi veren Tarım İl Müdür Yardımcısı Dr. Reşat Çiftçi’ye teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.