DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

TÜRKİYE’NİN İLK SPOR ORTAOKULU BATMAN’DA AÇILDI

Türkiye’de ilk defa ‘Spor Ortaokulu’ Projesi Batman’da hayata geçti.

TÜRKİYE’NİN İLK SPOR ORTAOKULU BATMAN’DA AÇILDI
Advert
25.08.2024 16:07
16
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığının onay verdiği ‘Spor Programlı’ Ortaokul Veysel Karani Anadolu İmam Hatip lisesi bünyesinde 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılında hizmet verecek. Milli Eğitim Bakanlığının 2024 – 2025 Eğitim Öğretim faaliyetleri kapsamında açılması planlanan Spor Ortaokulu pilot okulu Batman seçildi.
BAŞARILARIYLA TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN DÜŞMEDİ
Batman merkezde bulunan ve Spor başarılarıyla sürekli gündemde bulunan Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan Spor Ortaokulu oklu, spor camiası tarafından sevinçle karşılandı. Spor Ortaokulunun açılmasını değerlendiren Okul Müdürü Mehmet Siraç Dadak: “Okulumuz Veysel Karani AİHL Sor Proje okulu 2020 yılında Doğu ve Güneydoğuda ilk ve tek Spor Proje okulu olarak açılmıştı. 4 yıl zarfında ulusal ve Uluslararası olmak üzere birçok başarıya imza attı.” dedi.


“4 YILDA 1359 KUPA KAZANAN OKUL”
Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Siraç Dadak: “4 yılda 1359 madalya ve kupa elde kazanma başarısı gösterdik. Okulumuz Türkiye’nin en başarılı Spor okulları arasında adını yazdırmayı başardı. Şimdide Türkiye’nin ilk açılan Spor ortaokuluna ev sahipliği yapacağız. Spor bir süreçtir erken yaşlarda tüm imkân ve kadrosu hazır olan profesyonel bir ekip tarafından profesyonel olarak yetiştireceğimiz sporcu yavrularımız Allah’ın izniyle her spor alanında Batman ve ülkemizi ulusal ve uluslararası alanlarda temsil edecek ekibin temellerini atıyoruz. Bu hususta bizlere güvenen ve bizlere güven veren Başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Nazif Yılmaz’a, Din Öğretimi Genel Müdürümüz Sayın Ahmet İşleyen’e ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.
“TÜRKİYE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”
Okul Müdürü Mehmet Siraç Dadak ayrıca 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında da ‘Spor okulu farklı sporlar üzere eğitim veren bir okul türüdür. Olimpik sporlar, bireysel spor, takım sporu, zekâ sporu, dövüş sporu, hava sporları ve ekstrem spor öğretilir. Burada spor ile ilgili bilgiler, teoriler ve antrenmanlar yapılır. Bizde Batman’da bunun merkezi olup, Türkiye ve Dünyaya örnek olmak istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.