DOLAR
34,0588
EURO
37,9416
ALTIN
2.801,30
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

172 Bin öğrenci ders başı yaptı

Batman’da Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 172 bini aşkın öğrenci için ders zili çaldı.

172 Bin öğrenci ders başı yaptı
Advert
10.09.2024 12:05
12
A+
A-

MAARİF BODELİ BELİRLİ SINIFLARDA BAŞLADI…

Üç aylık yaz tatilinin ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlayan öğretmen ve öğrenciler sabahın erken saatlerinde okullarına gelip öğrenciler kitaplarını aldılar. Şair Abdulvahap Akbaş İlkokulu’nda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla bir sinevizyon gösterimi yapılan programda eğitimin önemine ve bağımsızlık temasına dikkat çekildi. Programda konuşan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, kasvetli binaların çocuklarla sempatik bir hal aldığını ve bu sene ilk kez uygulamaya konulan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin de belirli sınıflarda başladığını söyledi.

“ÖĞRETMENLER EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI”

Bu yıl birçok yeniliklerinin olduğunu dile getiren Müdür Kurtaran, “Öncelikle ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile okul öncesi, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarımız ders başı yapacaklar. Bu sınıflarda Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini uygulayacağız. Haziran ayında kamuoyuyla paylaşılan ve Talim Terbiye Kurulunca onaylanıp yürürlüğe giren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bu sene hazırlık sınıfı olan okullarımıza, okul öncesi öğrencilerimizin olduğu sınıflarda, 1, 5 ve 9. sınıflarda bu modeli uyguluyoruz. Bununla ilgili öğretmenlerimizin eğitimlerini tamamladık. Yazın formatör olarak bakanlığımızca yetiştirilen öğretmen arkadaşlarımız 2-6 Eylül tarihleri arasında öğretmenlerimize bu modelle ilgili bilgilendirmelerde bulundular ve tüm öğretmenlerimiz inşallah Kasım ayındaki ara tatilde modelle ilgili eğitimlerini tamamlayacaklar” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.