DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

“Kentte huzur net bir şekilde hissediliyor”

Batman’ın geçmiş yıllarla kıyaslandığında huzurun net bir şekilde hissedildiğini belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, “Suç oranlarının da net bir şekilde düştüğü, huzurun hakim olduğu bir il haline hızla ilerlemektedir” dedi.

“Kentte huzur net bir şekilde hissediliyor”
Advert
05.09.2024 15:51
6
A+
A-

ARANANLAR TEK TEK YAKALANIYOR

Batman Valisi Ekrem Canalp, Ağustos ayı içerisinde Batman genelinde gerçekleştirilen asayiş faaliyetlerine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Valilikte düzenlenen basın toplantısında, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve İl Jandarma Komutan vekili Kıdemli albay Burhan Gökçen’de hazır bulundu. Vali Canalp, geçen yılın Ağustos ayında mal varlığına karşı 2 bin 223 suçun işlendiğini, bu yılın Ağustos ayında ise bu sayının 178’e düştüğünü söyledi. Devletin en asli fonksiyonlarından bir tanesinin vatandaşların huzur ve güvenliğini temin etmek olduğunu dile getiren Vali Canalp, bunun için de yılın tamamında kesintisiz hizmet verdiklerini kaydetti. Canalp, “İlk 8 ayda hakkında aranan 3 bin 70 kişi yakalanmış iken bu sayı yüzde 51’lik artışla 4 bin 645’e çıkmıştır. Bu sene Ağustos ayında mahkemelerce hakkında yakalama kararı verilen işlenmiş hapis cezası bulunan 614 şahıs yakalanarak ceza evine teslim edilmiştir” dedi.

“HUZUR HİSSEDİLİYOR”

Batman’ın, huzurun şehri yolunda ilerlediğini söyleyen Vali Canalp, “Terörle mücadele bağlamında da Ağustos ayı içerisinde 27 tabanca, 60 şarjör, 303 tabanca fişeği ele geçirildi. 269 adet kaçak tabanca da bir operasyonda ele geçirilmiştir. Yine bir operasyonda hem uyuşturucu madde hem de kalaşnikof marka silah ele geçirilmiştir. Memnuniyetle şunu görebiliyoruz ki Batman geçmiş yıllarla kıyaslandığında huzurun net bir şekilde hissedildiği ve suç oranlarının da net bir şekilde düşmüş olduğu, huzurun hakim olduğu bir il haline hızla ilerlemektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.