DOLAR
34,0735
EURO
37,9679
ALTIN
2.800,13
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

Narin için yürüdüler

Kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için DEM Parti, TJA ve DBP öncülüğünde basın açıklaması ve akabinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Narin için yürüdüler
Advert
10.09.2024 16:14
4
A+
A-

Diyarbakır-Tavşantepe kırsal mahallesinde katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için Batman’da basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirildi. Atatürk Parkı Yılmaz Güney sergi alanında gerçekleştirilen basın açıklamasına DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman Belediyesi Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, DEM Parti Batman İl Eşbaşkanları Mustafa Mesut Tekik ve Songül Korkmaz, STK temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

“SUSTUKÇA SIRA SİZE GELECEK”

Ülkede çocuk, kadın ve hayvan olmanın bir zulüm olduğunu belirten milletvekili Zeynep Oduncu, “Çünkü katlediliyoruz. Çünkü öldürülüyoruz. Bütün güvenlik önlemlerinin alındığı, bütün emniyet teşkilatının canla başla çalıştığı bir köyde 8 yaşındaki bir çocuk bulunamadı. Biz buna inanmıyoruz. Sistematik bir şekilde bilerek yok edilen bir çocuktan, katledilen bir çocuktan söz ediyoruz. Bu Türkiye’deki cezasızlık politikalarının bir gerçeğidir. Bize kimse çocukların kaybedilmesini, çocukların katledilmesini, çocukların tecavüze uğramasını kimse bize normalleştiremez. O yüzden diyoruz, çocuklar susar, hayvanlar susar siz susmayız. Sustukça sıra size gelecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.