DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

“Okullarda ihtiyaca göre eleman alınmalı”

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, okulların temizlik ve güvenlik elemanı alımının ihtiyaca göre olması gerektiğini kaydetti.

“Okullarda ihtiyaca göre eleman alınmalı”
Advert
05.09.2024 16:44
6
A+
A-

Seçim döneminde Batman merkez ve ilçelerinde İŞKUR üzerinden ihtiyaç fazlası işçilerin istihdam edildiğini hatırlatan Şahin, “Seçim döneminde Batman merkez ilçelerinde İŞKUR üzerinden İYP (İşgücü Uyum Programı) kapsamında ihtiyaç fazlası işçi istihdam edildi. Okulların tatil dönemi de bu süreye denk geldi. Dolayısıyla istihdam edilen bu işçilerden tatil döneminde gereği gibi istifade edilmedi. Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle İŞKUR üzerinden alınacak işçilerin yevmiye karşılığında 9 Eylül’den itibaren ilk ay haftada 5 gün, sonraki aylar haftada üç gün çalıştırılması planlanıyor.  Diğer günlerde okullarımızda temizlik, güvenlik ve diğer hizmetleri öğretmenler mi yapacak öğrenciler mi? Eğitim öğretim kurumlarımız bu kadar değersiz midir? Yoksa çocuklarımız bu kadar değersiz mi ki, kir toz içinde eğitim görsünler?” diye sordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.