DOLAR
34,2515
EURO
37,2011
ALTIN
2.989,19
BIST
8.942,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

“Suç duyurularının çoğu sonuçsuz kalıyor”

Kürtlere yönelik ırkçı paylaşımların yargı makamları tarafından mutlaka incelenmesi gerektiğini belirten Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, yapılan suç duyurularının çoğunun sonuçsuz kaldığını kaydetti.

“Suç duyurularının çoğu sonuçsuz kalıyor”
26.09.2024 16:35
2
A+
A-

“GEREKLİ TERBİRLER ALINMALI”

Sosyal medyada son zamanlarda çok tehlikeli bir şekilde ırkçı paylaşımların yapıldığını belirten Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, yetkilileri bu paylaşımlara karşı tedbir almaya çağırdı. Türkiye’nin, çok farklı etnik grupların yaşadığı hassas bir ülke olduğuna dikkat çeken Başkan Şenses, “Bu nedenle özellikle Kürtlere yönelik bu tür paylaşımlar yargı makamları tarafından mutlaka incelenmelidir. Maalesef yapılan suç duyurularının çoğu sonuçsuz kalıyor. Bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum; Halkı kin ve düşmanlığa tahrik edebilecek paylaşımlar karşısında yargının adım atması gerekmektedir. Çünkü nefret suçu, ilerleyen süreçte saldırılara dönüşebilir ve bu, toplumsal barışı ciddi şekilde bozma riski taşımaktadır. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“SİYASİLER DAHA SORUMLU BİR DİL KULLANMALI”

Siyasilerin de itidalli bir dil kullanmaları gerektiğini ifade eden Şenses, şöyle devam etti: “Maalesef, siyasilerin kutuplaştırıcı dili, tabanlarında etnik gruplar arasında düşmanlığa yol açabiliyor. Bu nedenle siyasilere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu ülke hepimizin. Bir arada yaşıyorsak, bir arada yaşama kültürüne sahip çıkmamız gerekiyor. Hiçbir etnik grubun diğerine üstünlüğü yoktur. Siyasilerin bu nedenle daha sorumlu bir dil kullanmaları gerekmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.