DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

“TAZİYE YEMEĞİ BÜTÇESİ YETİMLERE HARCANSIN”

Batman Belediyesinin taziye yemek hizmetini kaldırmasının ardından, kamuoyu ikiye ayrıldı.

“TAZİYE YEMEĞİ BÜTÇESİ YETİMLERE HARCANSIN”
Advert
07.09.2024 23:37
5
A+
A-

Batman Hayrat Derneği Başkanı Abdullah Temiz;

“TAZİYE YEMEĞİ BÜTÇESİ YETİMLERE HARCANSIN”

Batman Belediyesinin taziye yemek hizmetini kaldırmasının ardından, kamuoyu ikiye ayrıldı.

Birçok STK, Siyasi Parti ve vatandaşların öneri ve yorumlarının ardından Batman Hayrat Derneği Başkanı Abdullah Temiz, taziye yemeği için ayrılan bütçenin başta yetimlere, dullara, yaşlı ve ihtiyaç sahibi ailelere harcanmasını istedi.

“HER YIL BİNLERCE AİLEYE DESTEK OLUYORUZ”

Batman Hayrat Derneği Başkanı Abdullah Temiz yaptığı açıklamada; “Her yıl hayırseverlerin desteğiyle binlerce yetim ailemize her türlü desteği veriyoruz. Batman’ın en büyük STK kuruluşları arasındayız. Yardımlarımız yetimler başta olmak üzere, yaşlı, dul, yoksul ve bize başvuran bütün vatandaşlarımıza yapılıyor. Batman Belediyesi bir taziye evine verdiği 100 kişilik yemek ancak, taziye sahibi ile il dışından gelen misafirlere yetiyordu. Bunu kaldırmasını doğru bulmadığımızı belirtmiştik. Ancak taziye yemeği bütçesini daha hayırlı işlerde kullanmasını öneriyoruz. Her seferinde yoksul halkın yanında olduğunu belirten Belediye yetkilileri bu samimiyetlerini göstermelerinin zamanı geldi.” diye konuştu.

Advert

“KIRMIZI ETİN TADINI UNUTAN AİLELERİMİZ VAR”

‘Batman genelinde kırmızı et yemeği ile sıcak yemeğe hasret binlerce ailemiz var.” Diyen Batman Hayrat Derneği Başkanı Abdullah Temiz sözlerini şöyle sürdürdü; “Sosyal Belediyeciliğin asli görevlerinden biride vatandaşına sahip çıkmaktır. Hazır kent lokantaların da açılmışken, oradaki yemek sayısı artırılmalı ve ihtiyaç sahibi ailelere öğlen ve akşam yetecek kadar evlerine teslim edilmelidir. Gelsinler Batman merkezde binlerce ihtiyaç sahibi ailenin adresini kendilerine verelim gidip yerinde inceleyip destek olsunlar. Mesele taziye yemeği meselesi değil, bunun ötesinde bir durumdur..”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.