DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

YRP’den Belediyenin Konserlerine Sert Tepki

Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Orhan Doyan, Batman Belediyesi tarafından düzenlenen konserlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Doyan, mevcut ekonomik sıkıntılara ve yüksek yaşam maliyetlerine rağmen yapılan şatafatlı konserlerin devam ettiğini söyledi.

YRP’den Belediyenin Konserlerine Sert Tepki
Advert
05.09.2024 17:37
11
A+
A-

Doyan, açıklamasında, “Sanatçı olarak sanat ve sanatçıyı her zaman destekledim ve desteklemeye devam edeceğim. Ancak, şu anda ülke olarak ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıyayız. Enflasyon oranlarının yüksekliği, fahiş kira giderleri ve yüksek arsa ile ev fiyatları gibi sorunlar yaşanıyor. Bu durumlarda, lüks ve şatafatlı konserlerin düzenlenmesi halkın beklentileriyle örtüşmüyor” dedi.

Belediyenin ekonomik durumunu da eleştiren Doyan, Batman Belediyesi’nin borç yükü altında olduğunu ve bu nedenle etkili hizmet sunamadığını belirtti. Doyan, “Batman Belediyesi, büyük bir borç yükü ile devralındı ve bu durum hizmet üretme kapasitesini kısıtlıyor. Böyle bir durumda, belediyenin şatafatlı konserler düzenlemesi halkın vicdanında soru işaretlerine neden oluyor” şeklinde konuştu.

Konser bütçeleriyle ilgili şeffaflık talep eden Doyan, “Bu konserlere ne kadar bütçe ayrıldı ve ne kadar ödeme yapıldı, bu konuda derhal bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Kayyum döneminde bu tür konserlerin yanlış olduğunu savunduk. Şu anda yapılan bu şatafatlı konserlerin de yanlış olduğunu düşünüyoruz ve bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz” dedi.

Doyan, konserlerin ücretsiz olup olmadığının da açıklanması gerektiğini belirtti. “Eğer konserler ücretsiz olarak düzenleniyorsa, bu durumun açıkça belirtilmesi gerekiyor. Eğer ücretli konserler düzenleniyorsa, bu konserlerin derhal durdurulmasını ve bu paranın halkın hizmetine sunulması gerektiğini ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak, Doyan, ekonomik sıkıntılar yaşadığımız bu günlerde toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaparak, belediyenin israftan ve şatafattan kaçınması gerektiğini belirtti. “Belediyenin israf ve şatafattan kaçınması gerekiyor. Derhal yapılan bu tür konserlerin durdurulmasını talep ediyoruz. Doğru kimden gelirse gelsin, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.