DOLAR
34,1852
EURO
37,0826
ALTIN
2.979,37
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BATMAN ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN ANIZ DUMANLARINA TEPKİ

BATMAN ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN ANIZ DUMANLARINA TEPKİ
09.10.2024 09:30
4
A+
A-

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, kentteki hava kirliliğine sebep olan anız yangınlarına yönelik sert bir açıklama yaptı. Dernek başkanı, özellikle Eylül ayından itibaren Batman çevresinde yakılan anızlardan kaynaklı hava kirliliğinin kenti esir aldığını belirtti. Batman Çevre Gönüllüleri’nin yıllardır bu konuda mücadele ettiğini, halkı bilinçlendirmek için köy köy gezerek anız yakmanın zararlarını anlattığını hatırlatan Argunağa, mısır anızlarının yakılmasıyla milyarlarca hayvanın katledildiğini ve ekosistemin ciddi tehdit altında olduğunu vurguladı.

ANIZ YAKMA DEVAM EDİYORBatmanlı çiftçilerin %98 oranında anız yakmaktan vazgeçtiğini açıklayan dernek başkanı, kentte birkaç köyde anız yakma olaylarının sürdüğünü belirtti. Ancak Batman’ı etkisi altına alan anız dumanlarının büyük oranda Silvan ve Bismil ilçelerinden geldiğini söyledi. Vali Hulusi Şahin döneminde düzenlenen konferanslarda ilçe yöneticileri ve çiftçilere yapılan uyarılara rağmen, anız yakma olaylarının devam ettiğini ifade etti. Argunağa, bu ilçelerdeki yöneticilerin görevlerini yerine getirmediğini öne sürerek, sorumluluğa davet etti.

DAHA ETKİN TEDBİRLER ALINMALI

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak Batman Belediye Başkanı, Diyarbakır Valisi, Bismil ve Silvan kaymakamları ile belediye başkanlarını bilgilendirdiklerini belirten Argunağa, daha etkin tedbirler ve yaptırımların uygulanması gerektiğini vurguladı. Batman ve Diyarbakır milletvekillerini de bu çevresel felakete karşı sessiz kalmakla eleştiren Argunağa, kamuoyunu tepki göstermeye davet etti. Hasan Argunağa, son olarak, anız yangınlarının sadece çevreyi değil, halk sağlığını da ciddi şekilde tehdit ettiğini belirterek, doğanın korunması için yetkilileri daha etkili adımlar atmaya çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.