DOLAR
34,2822
EURO
37,2128
ALTIN
2.980,73
BIST
9.052,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Gazze’de 1 milyon 460 bin sıcak yemek dağıttılar

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de gerçekleştirdiği 1 yıllık yardım faaliyetlerini yayınladı.

Gazze’de 1 milyon 460 bin sıcak yemek dağıttılar
09.10.2024 09:10
5
A+
A-

Yapılan açıklamada bugüne kadar Gazze’ye 62 tır Acil insani yardım konvoyu, 2 bin ton muhtelif gıda, tam donanımlı ambulans, 1 milyon 460 bin kişilik sıcak yemek, 18 milyon 250 bin adet ekmek, 9 milyon 125 bin litre içme suyu, taze et, sebze ve meyve, tüpgaz dolum ve dağıtımı, sağlık kitleri, medikal malzemeler, vekalet-adak-akika-şükür kurban kesimleri, yetim aylıkları dağıtımı yanı sıra 500 çadırlık çadır kentin hazır hale getirilerek Gazzeli vatandaşlara ulaştırıldığı, derneğin bölgedeki çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği bildirildi.

GAZZE’DEKİ GAYRETLERİ İLE ÖNCÜ OLDULAR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, 2007’den bugüne Gazze’ye aralıksız olarak yardım ve kalıcı yatırımlarda bulunduklarını, Gazze’nin Cansuyu’nun vazgeçilmez tutkusu ve insanlığın son kalesi olduğunu dile getirdi. Başkan Köylü, 3 binin üzerinde yetimi yetim aylıkları ile himaye ettiklerini 7 Ekim’de başlayan bombardımanın ardından Gazze’nin kuzeyinde ve güneyinde iki ayrı bölgede hiç vakit kaybetmeden sıcak yemek dağıtımına başladıklarını, her gün 4 bin kişilik yemek hazırlığı ve dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ardından bölgede zarar gören bir ekmek fırınını onararak faaliyete geçirdiklerini; bombardımana maruz kalan, Gazzelilerin yaşam mücadelesi verdikleri bölgelerde tankerlerle temiz su dağıtmaya başladıklarını, sağlık malzemeleri, hijyen kitleri ile gıda kolilerini ilk günlerde hiç vakit kaybetmeden insanlara ulaştırmaya başladıklarınıdile getiren Köylü; evlerinden, yurtlarından edilen Gazzeliler için Ürdün’de yaptırdıkları 500 çadırı bölgeye ulaştırarak, tüm gereksinimlerini tamamlayıp Cibaliye bölgesinde Çadır kent oturuma açtıklarını söyledi.

ACİL İNSANİ YARDIM KONVOYLARI GAZZE’YE ULAŞTI

Cansuyu Derneği saldırıların ilk gününden itibaren Gazze’ye Mısır Refah Sınır Kapısı, Ürdün ve Türkiye’den gemi ile gönderilen 62 TIR acil insani yardım malzemesi ulaştırdı. Söz konusu yardım konvoylarını oluşturan tırlar dahilinde gıda kolisi, un, pirinç, sıvı yağ, bakliyat, makarna, konserve ürünler gibi temel gıda maddeleri yer alırken, aynı zamanda medikal sarf malzemeleri, hijyen kitleri, genel temizlik malzemeleri ile beraber battaniye ve yatak, anne ve çocuk sağlığı için gerekli gıda takviyeleri gönderildi. Aynı zamanda derneğin Gazze’ye ulaştırdığı tam donanımlı bir adet ambulansı bulunuyor. Edinilen bilgiye göre yeni tam donanımlı ambulans alım çalışmaları da devam ediyor. Cansuyu’nun Gazze’ye dışarıdan ulaştırdığı gıda malzemesinin toplamı da 2 bin tonu aştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.