DOLAR
35,2396
EURO
36,7537
ALTIN
2.983,14
BIST
9.949,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
8°C
İstanbul
8°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
9°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
8°C
Pazar Hafif Yağmurlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

AKADEMİSYENLER, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

​2024-2025 Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları Birinci Dönem Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

AKADEMİSYENLER, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
26.12.2024 11:22
6
A+
A-

2024-2025 Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları Birinci Dönem Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Batman Üniversitesi 2024-2025 Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları Birinci Dönem Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr.Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve eşi Zeynep Demir, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Cafer Öz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy ve çok sayıda kurum yöneticisinin yanı sıra akademisyen ve öğrenciler katıldı. Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Karabulut şefliğinde ve Öğr. Gör. Koray Çal’ın piyano eşliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi Çoksesli Korosu’nun müzik dinletisi ile başlayan etkinlikte Rektör Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Valisi Ekrem Canalp birer konuşma yaptı.

Rektör Prof. Dr. Demir: “Pek Çok Bilimsel Alanda Konferans Düzenledik”

Rektör Prof. Dr. İdris Demir, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları Birinci Dönem Değerlendirme Toplantısı’nda, üniversitenin eğitim, iş birliği ve topluma katkı projelerini değerlendirdi. Rektör Prof. Dr. Demir, Batman Valiliği himayesinde Batman Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü” kapsamındaki faaliyetlerin yanı sıra diğer kurumlarla gerçekleştirilen iş birliği ve projeleri değerlendirdi. Rektör Prof. Dr. Demir, 2022 yılında başlayan ve üç yıllık süreci kapsayan Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları Projesi’nin Batman genelindeki etkisini özetledi. Proje kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik 292 buluşma gerçekleştirilerek toplamda 30.819 öğrenciye ulaşıldığını, bilim, sanat, yapay zeka, enerji ve etik gibi pek çok alanda konferanslar düzenlendiğini ve öğrencilere Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın yaşamı ile bilimsel çalışmalarını anlatan kitapların hediye edildiğini belirtti. “2022-2023 eğitim-öğretim yılında 52 akademisyenle 74 konferans düzenlenerek 7.650 öğrenciye ulaşılırken, 2023-2024 döneminde katılım artırılarak 131 akademisyenle 139 etkinlikte 14.521 öğrenciye ulaşıldı. 2024-2025 döneminde ise şu ana kadar 82 akademisyen tarafından 79 etkinlik gerçekleştirildi ve 8.648 öğrenciye ulaşıldı. Ayrıca bu dönem kapsamında 5.000 adet Aziz Sancar temalı çizgi kitabın dağıtılması planlanmış olup, şu ana kadar 3.000 kitap öğrencilere ulaştırıldı. İkinci dönemde merkezi sınavlara hazırlık, sınav kaygısı yönetimi ve zaman yönetimi gibi konularda yeni etkinlikler düzenlenecek ve kitap dağıtımı devam edecektir” dedi.

“URAP VE TİMES HİGHER EDUCATİON GİBİ ULUSAL VE ULUSLARARASI SIRALAMALARIN YANI SIRA İHTİSAS ALANINDA DA ÜNİVERSİTEMİZ ÖNEMLİ BAŞARI ELDE ETTİ”

Sunumun ikinci bölümünde Batman Üniversitesi’nin akademik başarıları ve diğer kurumlarla gerçekleştirilen iş birlikleri ele alındı. Rektör Demir, URAP ve Times Higher Education gibi ulusal ve uluslararası sıralamalarda üniversitenin elde edilen başarıların altını çizerek Batman Üniversitesi ile aynı anda ihtisas payesi alan üniversiteler arasında açık ara önde olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Demir; Üniversitenin ihtisas alanı olan enerjiye yönelik çalışmaları ve bölgesel kalkınma hedeflerine katkı sağlayan projeler üzerinde durarak Batman Üniversitesi Yayınevi tarafından bugüne kadar 17 kitabın yayımlandığını ve 2025 yılı içinde uluslararası yayınevi statüsüne ulaşılmasının hedeflendiğini ifade etti.

“PEK ÇOK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNİ KARARLILIKLA YÜRÜTÜYORUZ”

Pek çok sosyal sorumluluk projesini kararlılıkla yürüttüklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Demir, Batman Üniversitesi’nin yalnızca bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda topluma değer katan bilimsel, kültürel ve sosyal projelerle bölgenin kalkınmasına öncülük eden bir üniversite olduğunu belirterek Üniversite’nin topluma yönelik projelerinden örnekler sundu. Batman Üniversitesinde marka ve patent çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Demir; “Uluslararası Batman Sempozyumu” ve “Batman Halk Kültürü Belgeseli” gibi kültürel çalışmalar ile lise ve ortaokul düzeyi TÜBİTAK proje yarışmaları gibi bilimsel etkinliklerin yanı sıra “Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim”, “Engelsiz Üniversite” ve “60+ Tazelenme Üniversitesi” gibi sosyal sorumluluk projelerine değindi.

BATMAN VALİSİ EKREM CANALP: “TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK KÜTÜPHANELER İNŞA EDİYORUZ”

Batman Valisi Ekrem Canalp ise konuşmasında, eğitimin bireyleri, şehirleri ve toplumları dönüştüren bir değer olduğuna vurgu yaparak etkinlikte emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür etti. Eğitimde sosyal mobilizasyonun önemine dikkat çeken Canalp, “Bir köyde yaşayan bir ailenin çocuğu nasıl büyükelçi olur, bir şirketin CEO’su olabilir? Bunun cevabı eğitimdir. Eğitim; bireylere vizyon kazandırır, ufuklarını genişletir ve başarıya ulaşmalarını sağlar” dedi. Bu doğrultuda Batman ve ilçelerinde dünyada ve ülkemizde örnek gösterilecek kütüphanelerin yapıldığını ve Batman’da eğitim alanında yürütülen pek çok projenin amacının çocuk ve gençlere iyi bir eğitim vermek olduğunu ifade etti.

“AKADEMİSYENLERİMİZLE 31.000 ÖĞRENCİMİZ BULUŞTU”

Vali Canalp, Batman Üniversitesinin bu kapsamda gerçekleştirdiği Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları programının gençlere sadece bilgi aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda onların geleceğe yönelik vizyon geliştirmelerine de katkı sağladığını belirtti. Program kapsamında akademisyenlerin gönüllülük esasına dayanarak öğrencilerle bir araya geldiğini ve bu görevi bir zorunluluk değil, gönülden bir sorumluluk olarak üstlendiklerini söyledi. Programın üç yıl içinde elde ettiği başarıları dile getiren Canalp, “İlk yıl 7.700 öğrenciye ulaşan program, ikinci yıl 14.500 öğrenciye ulaştı. Bu yıl henüz ilk dönem tamamlanmasına rağmen 8.700 öğrenciyle buluşarak toplamda yaklaşık 31.000 öğrenciye erişildi” dedi.

“BATMAN ÜNİVERSİTESİ, ŞEHRİMİZ İÇİN GELİŞTİRDİĞİ PROJELERİYLE DİĞER ÜNİVERSİTELERİMİZE DE ÖRNEK OLUYOR”

Akademisyenlerin özverili çalışmaları sayesinde bu başarının elde edildiğini vurgulayan Vali Canalp, bu tür projelerin öğrencilerin motivasyonunu artırarak daha büyük başarılara imza atmasını sağladığını ifade etti. Ayrıca Batman Üniversitesinin sosyal sorumluluk projeleri ve şehre katkı çalışmalarında öncü ve örnek bir Üniversite hâline geldiğinin altını çizerek Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve yapılan çalışmalarda emeği geçen Üniversite ekibine teşekkür etti. Program,  hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.