DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
11°C
İstanbul
11°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDEN ÖRNEK PROJE

Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarımı Programı öğretim elemanı ve öğrencileri, çevreye duyarlı bir projeye imza attı.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDEN ÖRNEK PROJE
15.12.2024 18:24
7
A+
A-

Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarımı Programı öğretim elemanı ve öğrencileri, çevreye duyarlı bir projeye imza attı. Batman genelinde marangoz atölyelerinden toplanan atık durumdaki ahşap malzemeler, geri dönüşümle kuş yuvalarına dönüştürüldü. Hazırlanan kuş yuvaları, üniversitenin Batı Raman Kampüsündeki ağaçlara asılarak doğaya kazandırıldı. Proje ile atık malzemelerin yeniden değerlendirilerek geri dönüşüme ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca, doğadaki canlıların desteklenmesi hedeflenerek çevresel etkilerin azaltılmasına dikkat çekildi.

Batman Üniversitesi öğrencilerinin aktif katılımıyla gerçekleştirilen proje, çevre bilincini artırmak ve geri dönüşümün önemine vurgu yapmak adına örnek bir uygulama olarak öne çıktı. Üniversitenin çevre dostu yaklaşımını yansıtan proje, hem doğaya hem de topluma duyarlılık konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Sıfır Atık Projesi’nin destekçilerinden biri olduklarını söyleyerek projenin ülke ekonomisine ve çevreye büyük kazanım sağladığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Demir, projenin sadece ülkemizde değil, dünyada da takipçilerinin olduğunu belirterek; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde 2017’de başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüm kültürünün yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede öğrencilerimizle beraber marangoz atıklarını toplayıp atölyede kuş yuvasına dönüştürüyoruz. Öğrencilerimizin imal ettiği kuş yuvalarını Dicle Nehri kenarında bulunan Batı Raman Kampüsümüzde bulunan ormanlık alandaki ağaçlara asarak canlarımıza yuva yapıyoruz. Sıfır Atık Projesi kapsamında hem atıkları değerlendirmiş hem de kampüsümüzde biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesine katkıda bulunmuş oluyoruz” dedi. Daha önce ahşap atıklardan Kedi Evi yaptıklarını anlatan Proje Koordinatörü Öğr. Gör. İzham Kılınç ise bu yıl kuş yuvası yapmaya karar verdiklerini ve çevresel atıkları sürdürülebilir ilkeler çerçevesinde çeşitli ürünlere dönüştürdüklerini dile getirdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.