DOLAR
35,3563
EURO
36,6474
ALTIN
3.012,57
BIST
9.972,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Pazar Yağmurlu
7°C

Çiftçilere ücretsiz laç, gübre ve tohum desteği

Çiftçilere Yüzde 100 Hibeli İlaç Ve Gübre İle Yüzde 75 Hibeli Tohum Desteği

Çiftçilere ücretsiz laç, gübre ve tohum desteği
03.01.2025 09:54
8
A+
A-

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde, 31 Aralık 2024 tarihinde Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yağlık Ayçiçeği Üretiminin Yaygınlaştırılması” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

Toplantıya İl Tarım Müdürü Mehmet Aydın, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Çukobirlik Başkanı Erkan Kağba, Beşiri ve Kozluk İlçe Tarım Müdürleri, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

MART AYI SONUNA KADAR BAŞVURU YAPILACAK

Toplantıda 2024 yılında uygulamaya konulan tarımsal üretim planlaması kapsamında, çiftçilerin iki yıl üst üste aynı ürünü ekmemeleri gerektiği belirtilerek, münavebe sistemine uyulmaması durumunda idari yaptırımlar uygulanacağı ifade edildi. Ayrıca, 2025 üretim sezonunda ayçiçeği yetiştirmek isteyen çiftçilere %100 hibeli ilaç ve gübre ile %75 hibeli tohum desteği sağlanacağı açıklandı. Çiftçilerin, desteklerden faydalanmak için 2025 yılı Mart ayı sonuna kadar İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiği vurgulandı.

YENİ DÜZENLEMELER

Toplantıda, anız yangınları ile mücadele ve biçerdöverlere sap kıyma düzeni (haşpay) takma zorunluluğu hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Çiftçilerin, resmi kira sözleşmesi olmadan tarım arazilerini işleyenlere yönelik destek talepleri de gündeme alındı ve konunun Bakanlığa iletileceği belirtildi.

BİLGİLENDİRMELER DEVAM EDECEK

Vali Yardımcısı Göktaş, toplantıda çiftçilerin çekincelerini gidermek için bilgilendirme ziyaretlerinin süreceğini ve üretimin desteklenmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.