DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Advert
Advert

“Doğalgaz zammı yük oluşturacak”

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Doğalgaz zammı yük oluşturacak”
Advert
07.08.2024 09:07
16
A+
A-

Siyonistlerin bölge barışının önündeki en büyük engel ve tehdit olduğunu vurgulayan Ramanlı “Siyonist işgal rejimi, İsmail Heniyye’yi şehid ederek tüm dünya Müslümanlarına karşı olduğu gibi uluslararası hukuk ve temel insani değerlere karşı da bir meydan okumaya girişmiştir. Filistin’in seçilmiş başbakanına karşı gerçekleştirilen bu suikasta her birey, topluluk ve kurumdan ciddi bir tepki ve karşılık verilmelidir. Bu alçakça terör eylemi bir kez daha göstermiştir ki siyonist terör örgütü, başta bölge barışı olmak üzere insanlığın ortak huzur ve barışının önündeki en büyük engel ve tehdittir” dedi.

“BU ZAM YÜK OLACAK”

Doğalgaz zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ramanlı “BOTAŞ mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı ağustos ayı doğal gaz tarifesini yayımlamıştı. Buna göre, 1 Ağustos itibariyle konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatının yüzde 38 arttığı duyurulmuştu. Ancak EPDK yapılan zammın Türkiye genelinde konutlarda kullanılan gaz fiyatları üzerindeki ortalama etkisinin yüzde 24,4 düzeyinde olacağını bildirdi. Bu zam, özellikle ekonomik olarak zorluk çeken vatandaşlar için büyük bir yük oluşturacaktır. Son yıllarda bulunan gaz rezervleri ve verilen enerji müjdelerine rağmen, asgari ücrete zam yapılmadığı ve emeklilerin alım gücünün düştüğü bir dönemde yapılan bu zam, dar gelirlilerin yaşadığı sıkıntıları artırmıştır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.