DOLAR
34,2822
EURO
37,2128
ALTIN
2.980,73
BIST
9.052,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Diyarbakır Özel okullardaki öğretmenlere zulüm!

Diyarbakır’da Bağlar semtinde bulunan Egebil Malabadi koleji tarafından Öğretmenlere cüzi miktarda verilen maaşlara rağmen yoğun mobbingler uygulanıyor.

Diyarbakır Özel okullardaki öğretmenlere zulüm!
16.10.2024 08:23
5
A+
A-

Öğretmen Ş.T “ Ben 10 Ağustos gibi görüşme yaptım ancak sigortam 2 Eylül gibi işleme alındı. Sözleşme imzaladım sözleşmemde tek taraflı fesih etme ibaresi yer alıyor ancak aynı sözleşmede 3 gün çalışacağım 3 gün için 12 bin TL alacağım yer alıyordu. Hatta altını çizerek ben 3 gün hariç gelemem çünkü 12 bin ev kiramı dahi karşılamıyor dedim tamam hocam sorun yok denildi. Ancak okul başladı ve her hafta sonu farklı bir etkinlik yapılarak kesin gelmem gerektiği söylendi. Egebil kurumlarının istekleri üzerine resim öğretmeni olduğum halde meyve sebze standı, çamaşır katlama standı gibi etkinlik stantlarında görevlendirilmek istendim. Hem sözleşmem ihlal edildi hemde en geç 5 ekime kadar ödenmesi gereken maaşımız 14 ekimde ancak yattı.” dedi.

Öğretmen S.O “ EGEBİL kurumlarına bağlı Malabadi koleji ile sözleşme yaptık ve sözleşmemde sadece 5 gün yazıyordu bu da kabul edilmişti ancak diğer öğretmen arkadaşım gibi benimde hafta sonlari etkinlikler yapmam istendi. nöbet saatleri 5 dk. geciksek hesap soruldu ancak maaşlar söz verildiği gibi tarihte yatırılmadı. İnsanlar o kadar yıl okul okuyorlar azıcık ücretlerle 6-7 gün calisma bekleniyor.” Dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.