Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’da gazetecilerle bir araya geldi. Ramanlı, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verirken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yerel seçimlerin ardından parti teşkilatlarıyla birlikte Batman’ın 45 mahallesine birer mahalle temsilcisi atadıklarını belirten Ramanlı “Siyasetin rengini veya yapılış tarzını gücümüz ölçüsünde değiştirmeye çalışıyoruz ama imkan buldukça, güçlendikçe, toplumsal taban buldukça, rağbet gördükçe insanlar biraz daha fazla bizim tarzımızı görmeye imkan buluyor. Önemli olan kendimizi övmemiz değil, ne yaptığımızdır. Yerel seçimden sonra parti teşkilatımızla hızlı bir biçimde mahalle temsilcilerimizi atadık. Batman’ın merkezde 45 mahallesinin hepsinde mahalle temsilcimiz var” dedi.
Sorunları yerinde tespit ettiklerini belirten Ramanlı “15 günde bir mahalleleri geziyoruz. Mahalle camileri, muhtarları, okulları, esnafları, engelli ve mağdur insanlarını ziyaret ediyoruz. Mahallelerimizin röntgenini çekiyoruz. Bugüne kadar 12 mahallemizi ziyaret ettik. Hafta sonlarını da ilçelere ayırıyoruz. İlk seriyi tamamladık” dedi.
Kürtçe derslere ilişkin sürdürdükleri çalışmalarla ilgili bilgi veren Ramanlı “Geçen sene seçmeli Kürtçe derslerle ilgili kampanya yürütmüştük. Bu kampanyanın yenisini hazırlıyoruz. Seçmeli ders süreci, iki haftaya sıkıştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığından bu sürenin uzatılmasını istedik ancak dönüş alamadık. Amacımız hem idarecileri seçmeli derslerle ilgili teşvik etmek hem toplumu bu konuda duyarlı hale getirmek hem velileri ve çocukları anadiline teşvik etmektir. Çünkü dilimizi maksimum düzeyde kullanmamız gerekirken halen minimum düzeyde kullanıyoruz. Bu bizim için büyük bir eksiklik” dedi.
Vatandaşın taleplerini hiçbir çıkar gözetmeden yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Vekil Ramanlı “Vatandaşlarımızın taleplerini sisteme kaydediyoruz. Bir ayağı Ankara’da, bir ayağı Batman’da olmak üzere bir sistem kurduk. Hiçbir menfaat beklemeden bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz” dedi.
Gelen taleplerin meşru ve makul olmasını isteyen Ramanlı “Keşke sistem, kimseyi aracı kılmadan kendi hakkını alabilmeyi mümkün hale getirseydi. Ama Türkiye’deki sistem buna el vermiyor. Sistemin kendisi şeffaf, adil ve eşit bir şekilde hizmet üretemediği için insanlar mağduriyetlerini vekiller aracılığıyla elde etmeye çalışıyor. Biz harama ortak olmak istemeyiz. Meşru ve makul taleplerle uğraşıyoruz. Parti ve aşiret gözetmeden kapımızı çalan herkesin taleplerine köprü oluyoruz” dedi.
Ramanlı, Kürt sorununun çözümü için başlatılan girişimleri değerlendirerek “Silah ve şiddet, Kürtlerin hak arama yolu olmamıştır. 40 yıllık tecrübede bunu gördük. Bundan sonra bu yöntemde ısrar edilmemelidir. Bu süreçte atılacak adımlar ne olur, örgütün silah bırakması, normalleşme ve toplumsal barış için hangi düzenlemeler yapılır, bunu zaman gösterecek. Ancak bunun için güçlü bir irade gerekiyor. Abdullah Öcalan, örgütün silah bırakma yönündeki düşüncesini koruyor. 2013’te yaptığı çağrı karşılıksız kaldı. Burada esas olan, örgütün ne söyleyeceğidir. Eğer Kürt meselesinin çözülmesini istiyorsak, silahların devre dışı kalması şarttır. Bu süreçte kimseye ‘gelin bizimle görüşün’ demeyiz. Görüşüp görüşmemek onların tercihidir. Silah ve şiddet, sadece Kürtlere zarar verdi. Katil de maktul de mağdurlar da biz olduk. Bu enstrümanlar devre dışı kalmalıdır. Bu, Kürtlerin faydasına olacaktır” dedi.