DOLAR
35,9730
EURO
37,2359
ALTIN
3.256,81
BIST
9.774,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
7°C
İstanbul
7°C
Hafif Yağmurlu
Salı Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
4°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
6°C
Cuma Hafif Yağmurlu
8°C

“Arızalara uzaktan müdahale edilebilecek”

Batman Üniversitesi Öğretim Üyeleri, kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sağlanabilmesi amacıyla proje geliştirdi. Artırılmış Gerçeklikle Röle Koordinasyon ve Test Sisteminin Geliştirilmesi adını taşıyan projenin enerji sürekliliğini sağlama ve sistem güvenliğini artırma konusunda sektöre yenilikçi çözümler sunması hedefleniyor.

“Arızalara uzaktan müdahale edilebilecek”
02.02.2025 14:30
3
A+
A-

YAPAY GÖZLÜKLE ÜRETİLEN GÖZLÜK KULLANILACAK

Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür ve Dr. Öğr. Üyesi Yasin Sönmez tarafından TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında artırılmış gerçeklik (AR) ve yapay zeka bir araya getirerek enerji sistemlerinde önemli bir başarı hedefleyen bir proje hayata geçiriliyor. Proje kapsamında yapay zekayla çalışan AR gözlük ile röle görüntülenecek ve bu görüntüler sayesinde arızalara uzaktan ve etkin müdahale sağlanabilecek.  Elektrik kesintilerinde kırsal alanlarda bulunan enerji nakil sistemlerine anlık erişim sağlanıp role uzmanlarının müdahalesi ile arızaların giderileceği böylece kesintisiz bir enerjinin yanı sıra zamandan önemli tasarruf sağlanacağı bildirildi.

YERLİ VE MİLLİ PROJE…

Rektör Prof. Dr. İdris Demir “Üniversitemizin, yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği bu proje, ülkemizin enerji sektöründe bağımsızlık ve sürdürülebilirlik hedeflerini katkı sunacak. Akademisyenlerimizin bilgi birikimi ve azmiyle ortaya çıkan bu çalışma, yalnızca ulusal enerji politikalarına değil, küresel düzeyde de enerji teknolojilerine çözüm üretecek niteliktedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.