DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
ALTIN
3.441,38
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Kar Yağışlı
2°C
İstanbul
2°C
Hafif Kar Yağışlı
Pazar Açık
5°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
7°C
Salı Açık
9°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
11°C

ÜNİVERSİTEDE ENGELSİZ BİREYLERE TAKI TASARIMI ATÖLYE ETKİNLİĞİ

Batman Üniversitesi, “Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında engelsiz bireylerin gelişimine katkı sağlayan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

ÜNİVERSİTEDE ENGELSİZ BİREYLERE TAKI TASARIMI ATÖLYE ETKİNLİĞİ
19.02.2025 08:50
5
A+
A-

Batman Üniversitesi, “Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında engelsiz bireylerin gelişimine katkı sağlayan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğretim elemanları tarafından düzenlendi. Takı Tasarımı Atölyesinde düzenlenen etkinlik, engelsiz bireylere ince motor becerilerini geliştirmesi ve sanatsal yönlerini keşfetmesi için fırsat sundu. Üniversitenin destekleriyle gerçekleşen atölye etkinliğine Yeni Hayat ve Özel Şifa Bakım Merkezinden 15 engelsiz birey katıldı. Katılımcılar, takı tasarımı yaparak kendi tasarımlarını oluşturdu ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak üretken bir deneyim yaşadı. Atölye çalışmasıyla engelsiz bireylerin el-göz koordinasyonunun güçlendirilmesi, parmak ve el kaslarının çalıştırılarak motor becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı. Takı Tasarım Atölyesi ile engelsiz bireylerin boncuk dizme, takı şekillendirme ve farklı malzemelerle yapılan uygulamalar sayesinde, yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel becerilerini de geliştirmeleri hedeflendi. Atölye etkinliğine Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de katılarak engelsiz bireylere yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Engelsiz bireylerin sosyal hayata daha aktif katılım sağlamasını teşvik eden etkinliklerin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Demir, Batman Üniversitesinin engelsiz bireyler için erişilebilir, kapsayıcı ve destekleyici etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini vurguladı. Ayrıca Üniversite’nin tüm paydaşlarıyla iş birliği içinde daha fazla sosyal sorumluluk projesi üretmeye hazır olduğunu belirterek, atölye etkinliğini düzenleyen öğretim elemanlarına teşekkür etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.