DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

Çiçek’ten Yerel Basına Destek Çağrısı!

Çiçek’ten Yerel Basına Destek Çağrısı!
Advert
04.07.2024 15:14
12
A+
A-

Ak Parti MKYK Üyesi Murat Çiçek, Batman yerel basınının içinde bulunduğu zorluklar karşısında önemli bir destek çağrısında bulundu. Çiçek, yerel basının toplumun demokratikleşme sürecinde ve kentlerin gelişiminde kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Çiçek, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Basın önemli bir toplumsal kurumdur. Yerel basın ise yerel demokrasilerin, kent hukukunun ve bir kentin güçlenmesinin en önemli unsurlarındandır. Bu bağlamda kendi iç ihtilaflarının ve küslüklerinin enerjilerini sömürmesine rağmen, Batman yerel basınının kısıtlı imkanlarıyla bile Türkiye standartlarının çok üstünde bir düzeye sahip olduğuna canı gönülden inananlardanım. Çok iyi gazete ve gazetecilerimiz var.”

Son dönemde yerel basının ilan alamaması ve kamu kurumları ile belediyelerin uyguladığı tasarruf tedbirleri nedeniyle yaşadığı zorlukları üzüntüyle takip ettiğini belirten Çiçek, “Tasarruf tedbirlerinin çok daha anlamlı yerlerde ve alanlarda uygulanması gerekirken, yerel basın gibi maliyeti çok daha düşük alanlarda uygulanması hakkaniyete aykırı olmuştur. Alınan bu yanlış merkezi karara rağmen, hem yerel kamu otoritesinin (valilik) hem de belediyenin basit ilm-i siyaset hamleleri ile vicdanımızı sızlatan bu durumu çözebileceklerine inanıyorum,” dedi.

Çiçek, yerel basının desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bir siyasetçi olarak gücümün yeteceği her konuda yerel basınımızın değerli şahsiyetlerine elimden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumu ifade etmek isterim,” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Batmanlı vatandaşlara yerel basını bireysel olarak destekleme çağrısında bulunan Çiçek, “Haber alma özgürlüğümüz açısından kusursuz bir şekilde hizmet aldığımız Batman yerel basınını bireysel olarak destekleme çağrısı yapmaktır. Gelin yerel gazetelerimizi sadece kamu kurumlarına ve az sayıdaki duyarlı işyerlerine hapsetmeyelim. Yerel basınımızı sadece internetten takip edip, pek çok emekçisini ekonomik sorunlarla baş başa bırakmayalım. Ekonomik gücü yeten her memleket evladı gerekirse ev aboneliği ile yerel basını desteklesin. Gazetelerimiz ve gazete kültürü tekrar evlerimize girsin. Batman yerel basını tekrar güçlensin. Batman’ın Batman yerel basınına her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Çünkü memlekette çözmemiz gereken çok iş ve sorun var. Yerel basının can çekiştiği bir memlekette o memleketin sorunlarının sağlıklı tespiti de mümkün olamaz. Ben şahsım adına eğer kabul ederlerse evim için abonelikler yapacağım. Gücü yeten tüm duyarlı dost ve hemşerilerimizi de abone olmaya davet ediyorum,” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.