DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

Minikler Çanakkale’yi canlı görmek istiyor

MİNİK ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİNDE VALİ EKREM CANALP’A SESLENEREK ÇANAKKALEYE GEZİ İSTEDİLER.

Minikler Çanakkale’yi canlı görmek istiyor
Advert
24.07.2024 14:55
10
A+
A-

Milli şuurumuzun geliştirilerek Çanakkale Ruhu’nun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanan ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ ilimizin ATATÜRK PARKI yanında bulunan Yılmaz Güney Alanında ziyarette açıldı.
Bu fırsattı değerlendiren Atatürk İlkokulu minik öğrencileri , öğretmenleri ile beraber ziyaret ederek Çanakkale ruhunu yaşadılar.
Veli ve öğrencilerin mobil müzeye muntazam ilgi gösterdiklerini ifade eden Sınıf Öğretmeni Siraç AKÇAY”Müze 7 vitrinden oluşuyordu.Vitrinlerimiz kronolojik sırayla ilerliyordu.İlk vitrinlerimiz savaş öncesi, savaş çağrısı yaptığımız bir vitrinimiz. İkinci vitrinimizde Türk askerimizi tanıyoruz. Üçüncü vitrinimizde düşman askerleri tanıyoruz. Kullandığı ekipmanları görüyoruz. Dördüncü vitrinimizde ise deniz savaşlarını işliyoruz. Beşinci vitrinimiz de kara savaşları. Altıncı vitrinimizde komutanlarımıza saygı ve yedinci vitrinimizde de savaş sonrası kalan ekipmanları görüyoruz.Böylece Çanakkale Savaşı’nda cephedeymiş gibi hissetmemizi , o ruhu yakalayabilmemizi o günlere bir nebze olsun tanıklık etmeyi sağlamak amacıyla yaz tatili olduğu halde velilerimi- öğrencilerimi toplayıp bu güzel etkinliği birlikte gerçekleştirdik “dedi.


AKÇAY Asrın felaketi” olarak nitelenen 6 Şubat 2023’te yaşanan depremden dolayı 100’ü aşkın depremzede çocuğun eğitim gördüğü Atatürk İlkokulunu ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp, öğrencilerimizle buluşmuştu.Sosyal Etkinlik karnemiz gören valimiz yapmış olduğumuz etkinlikleri çok beğendiğini çocukların talepleri olan Çanakkale Ziyareti sözünü almıştık.Ada Hazal ÇELİK öğrencimizin babası Kısmet Bey sağolsunlar okulumuz ve sınıfımız adına valimizin yoğun mesaisi olduğu için tekrar hatırlatmada bulunmuşlar.Öğrencilerimizi bu etkinlik talebi için valimizden yapacak ilk il dışı etkinlik için sınıfımızı birinci sıraya aldığı müjdesini aldık.Çanakkale Savaşı’ndaki diriliş ruhunu öğrencilerimize taşımak, şehitlerimizi yâd etmek, öğrencilerimize tarih bilincini aşılamak ve öğrencilerimizin bu sene mezun olmaları nedeni ile final niteliğindeki Çanakkale Ziyaret talebimizi öğrencilerimle ve velilerimle beraber 2024-2025 eğitim-öğretimi içerisinde dört gözle ,sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyoruz “ dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.