DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C

RESMEN TESCİLLENDİ

Kozluk Berivanı ve Kozluk Civanı Oyuncak Markası Patent Aldı

RESMEN TESCİLLENDİ
22.08.2024 13:00
8
A+
A-

Kozluk ilçesindeki Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü El Sanatları Atölyesi’nde üretilen ve yöresel kıyafetler ile yaşam tarzını yansıtan el yapımı bebekler, “Kozluk Berivanı” ve “Kozluk Civanı” olarak adlandırılarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patentlendirildi.

Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Mereto Çanta markasından sonra Kozluk Berivanı markasını da tescil ettirerek, bir diğer tescilli marka kazanmış oldu.

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu başarının kadınların emeğinin bir ürünü olduğunu ve ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Güngör, “Valimiz Ekrem Canalp başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kozluk Berivan Bebeği’nin satış ofisi ve atölye yapılması sürecinde de desteklerimiz sürecektir,” dedi.

Kaymakam Güngör, Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün özgün ürün portföyüne tescilli ikinci bir ürün olarak Berivanı bebeklerinin eklenmesinin, yalnızca bir oyuncağın tescillenmesi değil, aynı zamanda bölgenin kültürel mirasının korunması ve yaşatılması anlamına geldiğini vurguladı. Güngör, bu bebeklerin yöresel kıyafetleri ve yaşam tarzını gelecek nesillere taşıyan önemli bir köprü işlevi göreceğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.