DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C

“Fıstıkta 3 bin ton rekolte bekliyoruz”

Bu sene Batman’da 3 bin 500 ton civarında bir fıstık rekoltesi beklediklerini belirten Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, fıstığın Batman ekonomisine de bir milyar TL civarında bir geliri olacağını söyledi.

“Fıstıkta 3 bin ton rekolte bekliyoruz”
26.09.2024 16:51
19
A+
A-

Batman’da fıstık hasadı devam ederken bu yıl dolu yağışı ve hastalık nedeniyle fıstık veriminde yaşanan düşüş üreticilerin yüzünü güldürmedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada şehrin önemli geçim kaynakları arasında yer alan fıstık hasadının sürdüğünü söyledi. Bu sene 3 bin 500 ton civarında bir fıstık rekoltesi beklediklerini aktaran Aydın, “Batman ekonomisine de 1 milyar TL civarında bir geliri olacaktır. Başlayan fıstık hasadı çiftçilerimize hayırlı olsun ve inşallah bereketli olur. Dolu afeti oldu fakat lokal ve ufak bir yerdeydi. Fıstık alanıyla ilgili etkilenen 3-5 bin dönümü geçmedi ve devlet mağdur olan çiftçilere yardımcı oldu” dedi.

“DÜZ ARAZİLERE FISTIK EKMEYİN”

Batman’da bir milyon dönüm üzerinde bir tarım alanının olduğunu kaydeden Aydın, “Bu tarım alanlarımızın da yaklaşık 150 bin dönümünde fıstık ekili durumdadır. Fıstık ekimi Batman’da son 20 yılda başlamıştır. Şanlıurfa ve Gaziantep bizden önce başlamıştır ama bizler de on sürat onlara yetişmeye çalışıyoruz. Fıstığın çiftçiye dönüm başına geliri iyidir. O yüzden çiftçilerimiz fıstığa yoğun bir rağbet ediyorlar. Çiftçilerimizden isteğimiz düz ve düze yakın olan arazilere fıstık ekmesinler, yüzde altının üzerinde eğimi olan yerlere fıstık eksinler. Bakanlığımızın da politikası budur. Düz ve düze yakın yerleri stratejik ürünler olan buğday ve arpaya ayırsınlar. Bizim için de önemli olan budur” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.