DOLAR
34,2822
EURO
37,2128
ALTIN
2.980,73
BIST
9.052,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Batman Üniversitesi’nden başarı

Batman Üniversitesi’nden başarı: Dünya çapında atıf alan Bilim İnsanları listesinde 13 Akademisyen!

Batman Üniversitesi’nden başarı
03.10.2024 12:20
15
A+
A-

Eylül 2024’te, Stanford Üniversitesi bilim insanı Prof. John P. A. Ioannidis’in katkılarıyla, dünya genelinde en çok atıf alan akademisyenlerin listesi Elsevier veri tabanında “kariyer boyu” ve “son yıllık” olmak üzere iki ayrı formatta açıklandı. Bilim insanları, 22 bilim alanı ve 174 alt alanda sınıflandırılırken, en az 5 makalesi olan tüm araştırmacılar için alana özgü yüzdelik dilimler oluşturuldu. Bu veriler, Elsevier tarafından sağlanan Scopus verileri kullanılarak ICSR Lab aracılığıyla elde edildi.

Türkiye özelinde, 1518 araştırmacı “son yıllık” listeye, 1172 bilim insanı ise “kariyer boyu” listesine girmeye hak kazandı. Batman Üniversitesi’nden 5 bilim insanı “kariyer boyu” ve 8 bilim insanı “son yıl” listesinde dereceye girmeyi başardı. Üniversiteden dereceye giren bilim insanları, Türkiye’deki akademik başarıyı ve bilimsel katkılarıyla dikkat çekti.

Kariyer Boyu Sıralamasında Yer Alan Akademisyenler:

Prof. Dr. Hüseyin Aydın

Prof. Dr. Hasan Toğrul

Prof. Dr. İnci Türk Toğrul

Doç. Dr. Yılmaz Kaya

Prof. Dr. Şehmuz Altun

Doç. Dr. Baran Hekimoğlu

Son Yıl Sıralamasında Yer Alan Akademisyenler:

Doç. Dr. Davut İzci

Doç. Dr. Baran Hekimoğlu

Doç. Dr. Serdar Ekici

Prof. Dr. Hüseyin Aydın

Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul

Doç. Dr. Yılmaz Kaya

Doç. Dr. Şükrü Merey

Doç. Dr. Abdullah Muratoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.