DOLAR
34,2489
EURO
37,1037
ALTIN
3.008,01
BIST
8.741,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Sibel DUYMAZ – ‘HUZURUMUZ KAÇTI’

Sibel DUYMAZ – ‘HUZURUMUZ KAÇTI’
19.10.2024 13:12
46
A+
A-

Rahata konfora çok düşkün bir kesim var toplumumuzda. Özel hastanelerin doktorları farklı bir diploma mı alıyor hayırdır ne iş? Bakın sonuçlar ortada her şey para tuzağı. Basit bir bademcik ameliyatı yerine bakmışsınız, tiroitlerinizi ameliyat edivermişler.

Seviyoruz ya sahte güler yüz ve beş yıldızlı otel muamelesi görüp paraları bayılmayı! Herşey Rant. O otel hastanelerde sadece odanın konforuna para veriyorsunuz! Tabi bizim devlet hastanelerinde de doktor ve personelde insanca muamele yok yani. O durumda bir gerçek, fakat inanın en azından kimseyi boş yere ameliyat etmiyorlar. Para için en azından canınız emniyettedir, İstisnalar hariç, ameliyathanede enfeksiyon kalmazsınız. Özel hastaneler ne kadar temiz görünse de ameliyathane kartları maalesef devlet hastaneleri gibi değil: Meselâ bir ameliyatta kullanılan aparatı dezenfekte edip yeniden kullanabilirler. Fakat devlet hastanelerinde hep yeni paket açılır bilin istedim.

Bir sivilce için lüks otel odası konseptine gerek yok yani. Bakın bebekler öldü çok üzücü artık hekimlik ettiği de kalmamış. Tabi şerefiyle çalışan doktor ve sağlık personelini tenzih ederim. Her şey rant olmuş o yüzden diyorum ki! Gerçek insan sevgisini, merhameti yüreğinde taşımayan doktor olmasın. Sağlık personeli olmasın! Tıpkı çocuk sevgisi olmayanların da öğretmen olmaması gibi!

Yazıklar olsun adamlar çete kurup organize iş yapmışlar ve onca masum bebeği dilim varmıyor öldürmüşler Sağlık bakanı uyuyor muydu acaba? Bu özel hastanelere kısıtlama getirilmeli, devlet şehir hastaneleri görünüm olarak çok mükemmel fakat personele insanı münasebetler konusunda eğitim verilmeli bizler vatandaş olarak devlet hastanelerinde güzel muamele ile karşılanmalıyız azarlanarak değil inanın sadece bu suratsız personeller yüzünden insanlar parası olmasa da bulup buluşturup özel hastanelere gidiyorlar. Demek ki binaları güzel ve teçhizat ki yapmak değil insanları mutlu hissettirmek de çok önemli, her sektörde olduğu gibi ilk öncelik sağlık sektöründe olmalı.

Bu memlekette toplumsal sosyal çok önemli olaylar patlak vermeye başladı. Texas gibi herkes de silâh var sokak ortasında cinayetler, yaralamalar, facialar, uyuşturucu ortalıkta, insanlar sapıtmış vaziyette. Hayırdır ne oluyor? Kargo ile eve teslim silah alıyor. Millet bu nedir yahu? Vatandaş olarak emniyetten, içişleri bakanlığından açıklama bekliyoruz. Tek bir ağızdan deklare edin bekliyoruz ne sebeple meselâ “narin” olayını çözüp açıklamadınız? sistemde bir şeyler var eksiklikler var yetişilemeyenler var..

Ekonomik kriz hayatımızın bir gerçeği ne yazık ki! hiç bir kolay kaptırma görüntüsü bile yok, mafya devleti olduk maalesef dilim varmıyor, sağlık sektörüne bile girmişler. dışarı da bir savaş var sınırlarımızda bizi oyunlarla yok etmeye çalışıyorlar fakat çok şükür güçlü bir devletin var ve çok iyi bir diploması ile yönetiliyoruz, son derece başarılı dışişleri bakanımız var, mit teşkilatımız var fakat bu zaafların da olmaması lâkin bir yerlerde bir kabloda kaçak var O arızaların bir an önce tespit edilmesi lâkin memleketin içi kaynıyor.

Dünyanın her yeri böyle kaynıyor, sancılı, her yerde kötülükler var, maalesef küreselci güçler yenidünya düzeni kurma hayallerinde olduğu için böyle ve benzeri durumlar yaşanıyor, şeytani insanlık dışı kılıklar da gezen insana benzemeyen tipler ortalıklarda geziyorlar dünyanın bazı bölgelerinde göz alıştırmaları yapan manyaklar dolu.

İnternet çok büyük tehlike olmaya başladı gerçekten: gençlik için çok büyük risk takıyor, algı gönderme, sinyallerle beyin içi etkileşimlere sebep olma, bazı oyunlarla, müzik ve şarkılarla, titreşimle insanlara istenilen direktifler verilebiliyor. Bundan tehlikeli bir şey olabilir mi?  bu küreselciler ‘in yenidünya düzeninde bazı pilot bölgeler seçildi genellikle huzurlu ve ekonomik açıdan refah içinde olan ülkelerden başladılar. Kanada da robot android fakat insandan hiç bir farkı olmayan robotlar dolaşıyormuş! İsveç Finlandiya gibi ülkelerde “çip” takılmış

Binlerce insan çok iyi bir şeymiş gibi cüzdan, kart, para, kimlik taşımamak adına minik çipleri taktırıp yaşıyorlarmış. Yazık gerçekten her yerden izlenip istedikleri algıları onlara gönderebilirler.

Nereden nereye geldik kısacası sağlık sektörü yeniden ele alınmalı, tarım ve milli eğitim sistemlerine format atılmalı, emekli ve asgari ücret meselelerine, uyuşturucu belasına, mafya meselesine, kesinlikle çözüm bulunma yollarına gidilmelidir. Yabancılar, ülkemize giren mülteciler herkes elini kolunu sallayarak bizim ülkemize gelemem elidir, Afganlılar istediği gibi “met” uyuşturucu maddesini sırt çantalarında getirememeli. Bunlar da iyileştirme yollarına gidilmelidir. Olmazsa bu toplum çöküşe doğru gider. Şükürler olsun doğruları söyleyebiliyoruz.

Bu vatanı her şeyden çok seven, bu bayrağa âşık bir insan olarak, milliyetçi duygularımla, benimle aynı duyguları taşıyan devletime sadakatle beyan ederim.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.