Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Bilişim Kongresi (IIC2025), Türkiye’nin en büyük bilişim etkinliklerinden biri olan Bilişim Festivali (IFEST) kapsamında 16-17 Mayıs 2025 tarihlerinde teknoloji dünyasının nabzını tutmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz yıllarda hem ulusal hem de uluslararası düzeyde büyük ilgi gören kongre, 2025 yılında da alanında uzman akademisyenleri, sektör temsilcilerini, girişimcileri ve öğrencileri bir araya getirecek. IIC2025 ile bilişim teknolojilerinin hızla evrildiği günümüzde dijital dönüşüm, yapay zeka, siber güvenlik, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT) gibi güncel konulara odaklanılarak bilgi paylaşımına ve iş birliklerine zemin hazırlanması amaçlanıyor.
Kongre metinlerinin kabul edildiği kongrede, kabul edilen bildirilerin ISBN numaralı kitaplarda yayınlanacağı, bağımsız hakem değerlendirmelerini geçen makalelerin ise TR Dizin dergilerinde yayınlanacağı bildirildi. Önceki yıllarda yüz elliye yakın bildirinin kabul edildiği kongre ile eş zamanlı yapılacak bilişim teknolojileri konferansının bu yılki ana temaları siber güvenlik, kuantum ve blokzincir teknolojileri olacak. Daha önce yurt içi ve yurt dışı alanında uzman 70 konuk konuşmacının ağırlandığı konferanslarda bu yıl İsviçre ve Güney Afrika’dan güncel teknoloji konularında seminer verecek konuklar ile sektör temsilcileri ağırlanacak. Bilişim Festivali kapsamında yıl boyunca devam edecek etkinliklerle Bilişim Fuarı, Yazılım Kampı, Deneyap Atölyeleri ve Bilim Akademisi ile sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrencileri bir araya getirecek. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir yaptığı açıklamada, “IFEST kapsamında gerçekleştireceğimiz IIC2025 ile bilgi teknolojileri alanında ülkemizde ve bölgemizde önemli bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Gençlerimizi geleceğin teknolojileriyle tanıştırmak ve akademi-sanayi-teknoloji iş birliğini güçlendirmek istiyoruz. Genç ve dinamik bir şehir olan Batman’da öğrenim gören gençlerimizin teknolojiye olan yatkınlıklarını akademik bilgi birikimiyle birleştirerek daha etkili çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.IIC2025’in paneller, akademik bildiriler, atölye çalışmaları ve teknoloji fuarı gibi birçok farklı etkinlikle katılımcılara zengin bir içerik sunması bekleniyor. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından katılımın beklendiği bu büyük organizasyonun bilişim alanında ufuk açıcı gelişmelere sahne olması hedefleniyor. Kongre için son makale gönderim tarihi ise 14 Mayıs 2025 olarak belirlendi. Detaylı bilgiye kongrenin internet sayfasından ulaşıldığı kaydedildi (https://ifest.batman.edu.tr/).